Kipar: Christodoulides u službenoj poseti Severnoj Makedoniji

Kipar: Christodoulides u službenoj poseti Severnoj Makedoniji

Ministar spoljnih poslova Kipra, Nicos Christodoulides, boravi u službenoj poseti Skoplju, prvoj od kada su uspostavljene diplomatske veze Kipra i Severne Makedonije, prošlog avgusta.

Tokom jednodnevne posete, Christodoulides će se popodne sastati sa ministrom spoljnih poslova, Nikolom Dimitrovim, a zatim će biti održane šire konsultacije članova delegacija dva ministarstva spoljnih poslova.

Christodoulides i Dimitrov bi se trebali, između ostalog, fokusirati na bilateralne odnose i načine da promovišu saradnju u raznim oblastima, a posebno u trgovini i ekonomskom razvoju, zatim o odnosima EU-Severna Makedonija i generalnoj evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, razvoju događaja u Istočnom Mediteranu i širem regionu Bliskog istoka, o pitanju izbeglica u svetlu poslednjih događaja, kiparskom problem i međunarodnim pitanjima od obostrane važnosti. Na kraju sastanka dva ministra će se obratiti novinarima.

Kasnije popodne, Christodoulides bi se trebao, u odvojenim susretima, sastati i sa predsednikom Severne Makedonije, Stevom Pendarovskim, i premijerom Oliverom Spasovskim./ibna