Kipar i Ukrajina potpisali protokol o Međuvladinoj komisiji

Kipar i Ukrajina potpisali protokol o Međuvladinoj komisiji

Nakon zaključka drugog zasedanja kiparsko-ukrajinske Međuvladine komisije za ekonomsku, naučnu, tehničku i industrijsku saradnju, danas je potpisan Protokol čiji je cilj, između ostalog, dalje jačanje odnosa između dve zemlje te dalje jačanje i unapređenje saradnju u oblastima ekonomije, trgovine, turizma, energetike, transporta, zdravstva, obrazovanja i mnogim drugim oblastima.

Protokol je u ime Republike Kipar potpisao ministar finansija Constantinos Petrides, a u ime Ukrajine ministar finansija Sergii Marchenko.

Govoreći na potpisivanju Protokola, Petrides se osvrnuo na veze prijateljstva i saradnje između Republike Kipar i Ukrajine i izrazio zadovoljstvo dobrom voljom pokazanom tokom rada Samita, ističući da će potpisani Protokol nesumnjivo doprineti daljem jačanje odnosa dve države.

Tokom razgovora dve strane su potvrdile potencijal za dalji razvoj saradnje u postojećim i novim sektorima kao što su energetika, zdravstvo i poljoprivreda. Takođe je naglašeno postojanje povoljnih uslova za povećanje trgovine i jačanje saradnje u pitanjima investicija, turizma i transporta. / ibna