Kipar: Savet ministara sastao se zbog koronavirusa

Kipar: Savet ministara sastao se zbog koronavirusa

Savet ministara, kojim je predsedavao predsednik Republike Kipar, Nicos Anastasiades, sastao se u sredu da bi raspravljao o tačkama dnevnog reda i pitanjima koja se tiču odgovora na pandemiju koronavirusa.

Tokom sastanka, resorni ministri su se upoznali sa preduzetim merama i planovima koje je postavilo svako ministarstvo, dok su usvojene i odgovarajuće odluke.

Zamenik ministra za istraživanje, inovacije i digitalnu politiku Kyriakos Kokkinos informisao je kolege o novim tehnološkim aplikacijama koje se razvijaju u ministarstvima, s posebnim naglaskom na Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo rada, socijalne zaštite i socijalnog osiguranja, s obzirom na obim posla kojim se ovih dana bave.

Predsednik Nicos Anastasiades naglasio je članovima Saveta važnost uključenja svakog pojedinog građanina u borbu protiv koronavirusa, pandemije koja pogađa ne samo Kipar, već i ceo svet.

Takođe ih je pozvao da daju svoj doprinos koliko mogu na najefikasniji način u vezi sa nezabeleženom situacijom u poslednjih nekoliko dana.

Ministri su predsedniku Republike dali garancije da će dati sve od sebe da se suprostave širenju koronavirusa i zaštite društva u celini, a takođe su se obavezali da će se striktno pridržavati izdatih dekreta. / ibna