Kiparska policija završila misiju u Evrosu

Kiparska policija završila misiju u Evrosu

U sredu posle podne ministar pravde i javnog reda Republike Kipar Giorgos Savvides razgovarao je telefonom sa svojim kolegom, ministrom civilne zaštite Grčke, Michalisom Chrisochoidisom. Grčki ministar je informirao svog kiparskog kolegu o uspešnom završetku operativne misije 21 pripadnika kiparske policije, koji su bili raspoređeni duž grčko-turske granice u Evrosu, na čuvanju granica Grčke i Evrope.

Michalis Chrisochoidis pohvalio je doprinos kiparske misije i izrazio Republici Kipru i predsedniku Republike Nicosu Anastasiadesu srdačnu zahvalnost Grčke, kao i svoju ličnu, za pomoć Kipra i pripadnika njegovih policijskih snaga u naporima Grčkih snaga bezbednosti.

Dvojica ministara razgovarali su i o pitanjima koja se odnose na borbu protiv širenja koronavirusa, posebno u svetlu njihove odgovornosti, te o nadležnostima policije za sprovođenje mera. Michalis Chrisochoidis izrazio je kolegi spremnost grčke Vlade da doprinese bilo kojem sektoru u kojem bi Kipru mogla biti potrebna pomoć. Dva ministra su se konačno dogovorila o razmeni poseta, nakon što se situacija normalizuje.

Očekuje se da će se kiparski policajci vratiti na Kipar u narednih nekoliko dana./ibna