back to top
NaslovnicaZabavaKonstrakta najavila prvi veliki samostalni koncert u Beogradu, ulaznice dostupne za kupovinu

Konstrakta najavila prvi veliki samostalni koncert u Beogradu, ulaznice dostupne za kupovinu

Ana Đurić Konstrakta, jedna od najvećih muzičkih zvijezda s ovih prostora i naša predstavnica na Pesmi Evrovizije 2022, najavljuje svoj prvi solo koncert u Beogradu. Uz bend Zemlja Gruva, nastupit će u Plavoj dvorani Sava Centra u četvrtak, 19. septembra, s početkom u 20:30, pružajući publici specijalan audio-vizuelni performans.

Ulaznice su dostupne na prodajnim mjestima Ticket Visiona i online.

“Još od Evrovizije, željela sam održati koncert u Beogradu, ali eto, kasnimo samo dvije godine,” našalila se Konstrakta i dodala: “Moglo bi se reći da smo čekali otvaranje Sava Centra kako bismo mogli nastupiti, i velika je čast što će naš koncert biti prvi u Plavoj dvorani, za koju me emotivno veže.”

- Advertisement -

Svet je oduševila Konstraktina pjesma “In Corpore Sano”, kojom je predstavljala Srbiju na Pesmi Evrovizije 2022. godine u Torinu. Ova numera postigla je veliki globalni uspjeh; okupila je ljude različitih slojeva i krajeva u podršci Konstraktinom nastupu na ovom muzičkom takmičenju, gdje je zauzela visoko, peto mjesto. njoj je uručena nagrada Marcel Bezansson, zvanično priznanje Evrovizije za najbolji umjetnički nastup, a osvojila je i dvije nagrade na takmičenju – za najbolji tekst i najinovativniji scenski nastup.

Pjesmom “Novo, bolje” i ponovnim nastupom na domaćem izboru za Pesmu za Evroviziju / PZE2024, Konstrakta je uspostavila koncept epizode na evrovizijskoj platformi, najavljujući objavljivanje novih epizoda na dvogodišnjem nivou.

Nakon velike popularnosti hita “In Corpore Sano” koji je objavljen u sklopu “Triptiha”, slijedio je još jedan zapaženi singl – “Evo, obećavam”, ponovno u formi omnibusa, sastavljen od tri dijela. “Triptih” i njegova tematika privukli su pažnju kritičara na našim prostorima, istakavši da Konstrakta kroz svoje pjesme obrađuje aktuelne društvene teme.

U svojim saradnjama, Konstrakta i dalje istražuje važne i aktuelne teme za društvo u kojem živi. U toj svrhu, udružila se sa slovenačkim muzičarem Magnificom na pjesmi “Put”, specijalnoj verziji za film Dragana Bjelogrlića “Čuvari formule – lančana reakcija”. Krajem prošle godine, zajedno sa Zemljom Gruva, objavila je singl “O, klasje moje” po čuvenom tekstu Alekse Šantića, koji je dio novog serijala školskog programa RTS-a “Lektizer”.

Podržavajući kampanje medijske pismenosti, sigurnosti djece na internetu, “bodyright” UNFPA u saradnji sa kancelarijom Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, kao i kampanju “Da njeno ponovo bude njeno” Autonomnog ženskog centra, Konstrakta je pokazala svoju angažiranost za važna društvena pitanja. Učestvovala je u humanitarnim akcijama poput prodaje s magazinima Liceulice, kao i programima Fondacije SOS Dečija sela Srbija. Kroz humanitarnu akciju sa Metalcem, prikupili su 2,5 miliona dinara za donaciju NURDOR-u.

- Advertisement -

Konstrakta već 20 godina obilježava muzičku scenu. Počela je u bendu Mistake Mistake, a zatim se istaknula kao vokal indi pop grupe Zemlja Gruva. Od 2019. godine objavljuje pjesme pod svojim imenom, nastupajući s bendom Zemlja Gruva.

Promotivni tekst.
Izvor: ( www.kurir.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave

Stefan Kapičić ponovo glumi Kola u filmu „Deadpool i Wolverine”

U prethodna dva Marvelova nastavka o "Deadpoolu", glumac Stefan Kapičić igrao je ulogu Kolosa,...

Malom Radoju život se okrenuo naopačke! Ovo je čovjek koji mu gradi i kuću i štalu FOTO

ČAČA - Priča o teškoj sudbini malog Radoja, dečaka iz sela Katrga kod Čačka...

“SPREMANI DOČEKATI SRBE”: Otkrivena komunikacija između Zvicera i Kaluđerovića, dogovarali se oko nabavke UNIFORMI prije izbora

Cetinjanin Nenad Neno Kaluđerović planirao je nabavku policijskih uniformi kako bi „spremni dočekali Srbe“...

Stefan Kapičić ponovo glumi Kola u filmu „Deadpool i Wolverine”

U prethodna dva Marvelova nastavka o "Deadpoolu", glumac Stefan Kapičić igrao je ulogu Kolosa,...

Malom Radoju život se okrenuo naopačke! Ovo je čovjek koji mu gradi i kuću i štalu FOTO

ČAČA - Priča o teškoj sudbini malog Radoja, dečaka iz sela Katrga kod Čačka...