NaslovnicaAlo.rsKONSULTANTSKA KOMPANIJA RASKRINKALA SPAJIĆA: Pozvali Evropu sad na TV duel

KONSULTANTSKA KOMPANIJA RASKRINKALA SPAJIĆA: Pozvali Evropu sad na TV duel

Objavljeno:

Saopštenje prenosimo u celosti: 

Poređenje programa Evropa sad 1 i Evropa sad 2 počinjemo pomalo neočekivano, temom koja nije ekonomska.

Elem, našu jedinstvenu odiseju počinjemo – poređenjem komunikacionih strategija programa Evropa sad 1 i Evropa sad 2.

Pompa

Naime, kada je program Evropa sad 1 zvanično najavljen, prošao je veoma kratak period do njegovog prvog javnog predstavljanja, kako poslovnoj zajednici tako i laičkoj javnosti a što su pratile detaljne analize i jasne prezentacije programa.

 Evo podsetnika kako su prezentacije i analize izgledale (kliknite na njih da biste otvorili fajlove):

Prezentacija programa Evropa sad

Analiza programa Evrope sad

Paralelno sa ovim aktivnostima, sa punim pravom i potpuno opravdano počela je i medijska „ofanziva“ kojom su se predstavili osnovni postulati ove velike reforme koja je donela značajno i dugo očekivano povećanje životnog standarda zaposlenih, koju smo od starta podržali.

Brojna gostovanja na svim medijima uz razmene argumenata zasnovanim na činjenicama, doprinele su tome da se naglasi da su prednosti programa ES1 mnogo veće od vidljivih nedostataka (nerealna planiranje određenih prihoda).

Komunikaciona strategija programa Evropa sad 1 je stoga superiorno pobedila u javnom diskursu i dokazala kako se komunicira kada na svojoj strani imate jasne argumente i činjenice utemeljene na dokazima.

Muk

Potpuno suprotno se dešava sa programom Evropa sad 2.

Iako je najavljen pre 5 meseci, za razliku od programa ES1, nije predstavljena niti prezentacija niti detaljna analiza programa Evropa sad 2.

Svega u jednom predizbornom spotu šturo i netačno su najavljenje površne „matematike“ o načinu finansiranja obimne reforme koja je „teška“ oko milijardu evra godišnje.

Predstavnika PES-a nema u javnosti, izbegavaju bilo kakve razmene argumenata i činjenica. U saopštenjima PES-a takođe se izbegava bilo kakav pomen kako će se realizovati program Evropa sad 2.

Nedavno je predstavljen je kalkulator koji predstavlja običnu matematičku operaciju množenja i pretvaranja bruto i neto platu, koji je pritom doživeo potpuni fijasko.

Za razliku od programa ES1, komunikaciona strategija programa Evropa sad 2 je potpuno izgubila u javnom diskursu.

Javni poziv

Kako bi razbili evidentan muk, ovim putem pozivamo PES da bilo ko, bilo kad i bilo gde sa nama javno ukrsti argumente na temu programa ES2, kako bi stručna i laička javnost konačno dobila detaljan uvid u program Evropa sad 2.

Naš stav je jasan – implementacija programa Evropa sad 2 za povećanje plata i penzija za 12 meseci je nemoguće bez ukidanja doprinosa za penzijsko invalidsko osiguranje, bez dodatnih zaduženja i rasprodaje državne imovine.

Takođe, jasno tvrdimo da treća komponenta programa Evropa sad 2, puna zaposlenost za godinu dana, u Crnoj Gori nije moguća.

Stoga, neka konačno izađu u javnost i dokažu suprotno. U suprotnom, neka ostane muk.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije objave