Kosovo: Hoti mora imati snažnu podršku, smatra Isa Mustafa

Kosovo: Hoti mora imati snažnu podršku, smatra Isa Mustafa

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa rekao je da je dijalog Beograda i Prištine u potpunosti politički i da podržava stav da ne bi trebalo da postoji poseban sporazum osim sveobuhvatnog koji bi vodio uzajamnom priznavanju.

U postu na Facebooku Mustafa je rekao da je razgovarao telefonom sa prištinskim moderatorom za dijalog Skenderom Hiseniom i izrazio podršku takvom stavu.

“Ovaj dijalog je potpuno politički i dovešće do transnacionalnog političkog sporazuma o međusobnom priznavanju”, napisao je Mustafa na društvenim mrežama.

Mustafa se takođe osvrnuo na sastanak Hiseni sa Filipom Reekerom, američkim državnim podsekretarom za Evropu i Evroaziju, te je naglasio da SAD pokazuju svoju posvećenost i aktivnu ulogu u procesu dijaloga.

„U tom procesu mora se pružiti snažna podrška premijeru Hotiju, vladi, predsedniku i svim državnim mehanizmima koji promovišu ovaj politički dijalog. Odgovornost za dijalog je na vladajućoj koaliciji, dok dijalog pripada parlamentarnoj ustavnoj većini, a ne bilo kojem posebnom entitetu”, naglasio je Mustafa./ibna