Kosovo: Kurti je uvek bio na pogrešnoj strani istorije, tvrdi Hoti

Kosovo: Kurti je uvek bio na pogrešnoj strani istorije, tvrdi Hoti

Premijer Kosova Avdullah Hoti kaže da ništa loše za Kosovo ne može doći iz Bele kuće. Što se tiče bivšeg premijera Ablina Kurtija, Hoti je rekao da je vođa Samoopredelenja uvek na pogrešnoj strani istorije, u svim procesima kroz koje je Kosovo prošlo.

Hoti je rekao da će dnevni red sastanka u Vašingtonu biti u potpunosti posvećen finansijskim pitanjima, dok je oštro kritikovao lidera Samoopredelenja Albina Kurtija zbog davanja izjava o ovom sastanku.

„Nađite državljanina širom Kosova koji veruje da se u Beloj Kući može postići dogovor koji bi mogao biti štetan za Kosovo. Albin Kurti apsolutno nije u pravu. Istorijski je pogrešio u vezi takvih događaja. Pogrešio je zbog Rambujea u Beču, proglašenja nezavisnosti i svih važnih procesa kroz koje je Kosovo prošlo. Čak i sada je Kurti na pogrešnoj strani priče”, rekao je Hoti za Dukagjin.

Hoti je primetio da su, dok je Samoopredelenje protestovalo protiv Ahtisarijevog paketa, oni i dalje imali istu logiku.

“Mi kao LDK, kao partneri u vladajućoj koaliciji, ali i kao deo opozicije, ubeđeni smo da nešto loše za Kosovo ne može da dođe iz Bele kuće”, naglasio je Avdullah Hoti./ibna