Kosovo: Kurti laže, tvrdi Veliu – Kurti imenovao osam zamenika ministara

Kosovo: Kurti laže, tvrdi Veliu – Kurti imenovao osam zamenika ministara

Zamenik predsednika Demokratske alijanse Kosova, Agim Veliu, koji je juče sklonjen sa funkcije ministra unutrašnjih poslovaKosova, rekao je da je šef kosovske Vlade, Albin Kurti, lagao građane o razlogu za njegovu smenu. Prema Veliuu, njegovo razrešenje iz Vlade došlo je kao rezultat Kurtijevog gneva na njega, a u slučaj je umešan premijerov prijatelj premijera, kojem nije želeo otkriti ime.

„Premijer laže narod zbog razloga moje otpuštanja; smenjen sam zbog njegovog besa prema meni lično. Ljutnja Albina Kurtija prema meni nakupila se vremenom, verovatno uz pomoć jednog od njegovih prijatelja“, rekao je Veliu za RTK.

Bivši ministar je dodao da je Kurtijeva odluka da mu pokaže vrata Vlade bio labav pokušaj da se skrene pažnja sa pandemije koronavirusa.

Zamenik predsedavajućeg DSK-a rekao je da će se institucije stranke sastati kako bi razmotrile pitanje potpisa koji su potrebni za podnošenje zahteva za glasanje o poverenju protiv Kurtijeve Vlade, u kojem LDK učestvuje kao koalicioni partner.

„Okupićemo se kao telo koje će odlučiti šta ćemo dalje raditi; verujem da će danas biti prikupljeni potpisi. Čak i ako se steknu uslovi, to će se dalje procesuirati“, rekao je Veliu.

Nasuprot tome, premijer Kosova Albin Kurti u četvrtak je imenovao osam novih zamenika ministara u ministarstvima regionalnog razvoja, ekonomija zapošljavanja, trgovine, industrije, preduzetništva i strateških investicija, zatim šumarstva i poljoprivrede, nauke, tehnologije i inovacija, infrastrukture, zdravlja, finansija te unutrašnjih poslova i javne uprave./ibnaa za životnu sredinu