Kosovo: Mustafa kandidat za predsednika, LDK nominuje kandidata za premijera

Kosovo: Mustafa kandidat za predsednika, LDK nominuje kandidata za premijera

Očekuje se da će Demokratska unija Kosova LDK danas doneti odluku o kandidatu za premijera za predstojeće vanredne izbore.

Sastanak o ovom pitanju počeo je u 14:00 nakon poziva lidera LDK-a, Isa Mustafe, što je potvrdio član Predsedništva LDK, Selim Kryeziu.

Međutim, on očekuje da će LDK sutra utvrditi ime kandidata za mesto premijera.

„Mislim i nadam se da će biti imenovan. Takođe sam tražio tokom poslednjeg sastanka da ne bude odlaganja”, rekao je Selim Krieziu.

U subotu je premijer Avdullah Hoti rekao da će LDK doneti odluku o imenu premijerskog kandidata u roku od dva ili tri dana. Čak je i Agim Veliu u ponedeljak nagovestio da će LDK uskoro dati ime premijera.

Govori se da su tri imena koja su stekla poverenje Predsedništva i Generalnog saveta LDK kao kandidata za premijera – Lutfi Haziri, Lumir Abdixhiku i Kujtim Shala.

Međutim, ime Avdulaha Hotija nije isključeno kao moguće ime za mesto izvršnog direktora.

Do sada je Enver Hodžaj iz PDK formalizovao svoju kandidaturu za mesto premijera. Očekuje se da se Pokret Vetevendosje na ovim izborima kandiduje sa Aljbinom Kurtijem kao svojim kandidatom.

NISMA će se najverovatnije pridružiti PDK u predizbornoj koaliciji, pošto je Limaj danas rekao da čekaju ponudu Envera Hodžaja.

Vjosa Osmani će se verovatno zajedno kandidovati na listi Pokreta Vetevendosje. Hadži Avdyli je rekao da će sve biti razjašnjeno u toku ove nedelje. / Ibna