Kosovo neće razgovarati o razmeni teritorija sa Srbijom, kaže Hodžaj

Kosovo neće razgovarati o razmeni teritorija sa Srbijom, kaže Hodžaj

Odlazeći potpredsednik vlade i kandidat Demokratske stranke Kosova (PDK) za parlament na izborima 6. oktobra Enver Hodžaj rekao je da je dijalog sa Srbijom od strateškog značaja za Kosovo.

„Ako želimo da zaključimo proces izgradnje države, mislimo da je to moguće postići dijalogom sa podrškom Sjedinjenih Država. Trebali bismo povećati broj priznanja i članstva u međunarodnim organizacijama“, rekao je Hokhaj u intervjuu za lajmi.net. On kaže da dijalog sa Srbijom treba da bude u skladu sa Ustavom Kosova.

“Nećemo razgovarati sa Srbijom o pitanjima kao što su državna teritorija, suverenitet, nezavisnost i naša ustavna vladavina”, izjavio je Hodžaj. On je rekao da su teme koje treba da se reše tokom dijaloga sa Beogradom zločini Srbije na Kosovu, sudbina nestalih i ekonomska saradnja.

Govoreći o povećanju tarifa od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije, koje je kosovska vlada uvela prošle godine, Hodžaj je rekao da je to privremena mera i da bi iz trebalo opozvati kako bi se mogao uspostaviti dijalog./ibna