Kosovo: Nova Vlada i Kurti kao premijer izabrani sa 67 glasova poslanika

Kosovo: Nova Vlada i Kurti kao premijer izabrani sa 67 glasova poslanika

Nakon uvodnih govora lidera političkih partija 107 poslanika u Parlamentu Kosova, sa 67 glasova za, izabralo je novu Vladu i Albina Kurtija kao premijera.

Novi kosovski premijer, Albin Kurti, rekao je u govoru nakn polaganja zakletve da neće biti tolerancije za zloupotrebu vlasti i javnog novca, te podsetio svoje ministre da treba da rade na svojim mestima i ne očekuju nagrade, dodajući da će odluke njegove Vlade biti donošene na osnovu činjenica.

“Morate razumeti da niste izabrani da vodite ministarstva zato da budete nagrađeni. Građani očekuju da ih vode iskusni i sposobni ljudi, a za razliku od drugih mi tražimo saradnju jer nam za neophodne reforme treba novi radni mentalitet,” rekao je on.

Kurti je istakao da će biti sledeći premijer koji će voditi zemlju sa verom i principima za dobrobit Kosova, ali je i poslao poruku poslanicima iz svoje stranke i onima u kabinetu.

“Nemojte biti arogantni prema opoziciji. Vlada je odlučila da zauzme odgovoran stav, rekao je novi/stari premijer Kosova./ibna