Kosovo: Palmer će posetiti Prištinu sledeće sedmice

Kosovo: Palmer će posetiti Prištinu sledeće sedmice

Očekuje se da će američki specijalni predstavnik za zapadni Balkan i zamenik pomoćnika sekretara Matthew Palmer poseti Kosovo sledeće nedelje.

Američka ambasada u Prištini u izjavi za Reporteri.net potvrdila je da će Palmer boraviti u zvaničnoj poseti Kosovu sledeće nedelje. Prema američkoj ambasadi, Palmer će se tokom posete Kosovu sastati sa državnim zvaničnicima i razgovarati o međusobnim odnosima dve zemlje.

„Sledeće nedelje zamenik pomoćnika sekretara Palmer boraviće u Prištini, sastati se sa vladinim zvaničnicima i razgovarati o našim međusobnim odnosima“, rekla je američka ambasada u Prištini za Reporteri.net.

Kosovski mediji izveštavaju da bi specijalni predstavnik EU za dijalog Kosovo-Srbija Miroslav Lajčak takođe trebalo da poseti Kosovo sledeće nedelje.

Očekuje se da će razgovori između Kosova i Srbije biti nastavljeni sredinom juna.

Premijer Albin Kurti sastao se pre nekoliko dana u Briselu sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Kosovo-Srbija Miroslavom Lajčakom kako bi razgovarao o tom procesu. Na odvojenom sastanku, Lajčak je razgovarao o tom pitanju i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. / Ibna