Kosovo: Palmer smatra da će Bidenova administracija zadržati sličan kurs prema Balkanu

Kosovo: Palmer smatra da će Bidenova administracija zadržati sličan kurs prema Balkanu

Specijalni izaslanik američkog State Deartmenta za Zapadni Balkna, Mathew Palmer, očekuje da će nova Vlada u Prištini “održati pristup dijalogu” sa Beogradom u mesecima nakon izbora.

U intervjuu za RTV Albanija, on je rekao da će administracija novoizabranog predsednika  SAD Joe Bidena slediti sličan kurs prema Zapadnom Balkanu, “stabilan i kontinuiran” kao i prethodna administracija.

“SAD pozdravljaju novu Vladu koja će biti formirana nakon izbora na Kosovu 14. februara i biće njen partner,” rekao je Palmer dodajući da će novi lideri imati zadatak da se suoče sa nizom pitanja i tema od interesa za narode i mir u regionu.

Rekao je da će biti važno da ova Vlada počne rešavati neka od pitanja koja ostaju izazov, kao što su vladavina prava, transparentna uprava na koju se može računati, promocija ekonomskog rasta i povećanja broja mogućnosti za strana ulaganja.

“Mora biti prilike da se vidi živa ekonomija koja omogućava mladim ljudima da veruju da je njihova budućnost bolja na Kosovu nego u emigraciji,” rekao je Palmer./ibna