Kosovo: Pokret Samoopredelenje poziva sve Albance da zajedno zaštite borce OVK

Kosovo: Pokret Samoopredelenje poziva sve Albance da zajedno zaštite borce OVK

Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri posetio je Albaniju gde se sastao sa predsednikom Demokratske stranke Lulzimom Bashom.

Bahtiri je rekao da je svrha njegove posete Tirani da ujedini Albance nakonšto su podignute optužnice protiv bivših visokih lidera Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Prema Klan Kosova, Bahtiri, član Pokreta Samoopredelenje, rekao je da su pokret i njegov predsednik Albin Kurti spremni da daju svoj doprinos tom pitanju.

„Kao Samoopredelenje, spremni smo da branimo OVK po svaku cenu i u bilo kojoj prilici. Stranka ima volju da učestvuje u ovom procesu i pomogne”, rekao je Bahtiri.

„Ova vlada (Hotijeva vlada) ne pomaže ljudima koji su tamo otišli. Bili su dobri borci i mi imamo slobodu zbog njih i mnogih drugih koji će nažalost tamo otići. Kad imamo sedam miliona glasova, imamo moć. To je glas koji se mora čuti ”.

„Dugo smo razgovarali sa Bašom i moj zahtev je bio da težimo da ujedinimo Albance u Albaniji, na Kosovu i u Severnoj Makedoniji i da preduzmemo ozbiljnije akcije u korist naših boraca kojima dugujemo dok smo živi“.

„OVK je vojska svih nas koja je proizašla iz naroda. Ova vojska se nije navodno borila zgog pljačke i drugih krivičnih dela, već za oslobođenje zemlje i zaštitu naših domova “.

Bahtiri je rekao da je neophodno ujedinjenje Albanaca, jer prema njemu Kosovo nema međunarodnu podršku koju je imalo 2008. godine kada je proglasilo nezavisnost. / Ibna