Kosovo: Selimi potvrdio da će dobrovoljno otići u Hag

Kosovo: Selimi potvrdio da će dobrovoljno otići u Hag

Specijalni sud za zločine OVK na Kosovu, sa sedištem u Hagu, potvrdio je optužnicu protiv lidera parlamentarne grupe pokreta Samoopredeljenje (Vetevendosje) i bivšeg člana OVK Redžepa Selimija. Ovu činjenicu potvrdio je i sam Selimi, obavestivši javnost da će sutra otputovati u Hag.

„Osećam se obaveznim da vas obavestim da ću sutra otputovati u Hag (Holandija) da bih se suočio sa ovim izazovom pred koji je stavljena Oslobodilačka vojska Kosova (OVK)“, rekao je Selimi u objavi na Fejsbuku.

Rekao je da u Hag ide „uzdignute glave“, ali da će se i vratiti uzdignute glave „jer je bio, jeste i biće vojnik Oslobodilačke vojske Kosova, za koju je spreman da učini sve“.

Redžep Selimi potvrdio je ranije da je Specijalni sud izdao poziv za sledeću nedelju, kao i da je pozvan kao osumnjičeni.

Specijalno tužilaštvo Kosova, uz podršku EULEKS-a i kosovske policije, sprovelo operaciju u kući bivšeg predsednika kosovske skupštine Jakupa Krasniqija, nekada ključne ličnosti OVK.

Iako iz Haga još nema zvaničnih potvrda, ljudi bliski Jakupu Krasnikiju, kao i njegovom advokatu, potvrdili su prištinskim medijima da je Krasniki uhapšen i otišao u Hag, ukazujući na to da je optužnica protiv njega već potvrđena ./ ibna