Kosovo: Stublla upozorava na kršenje sporazma iz Vašingtona

Kosovo: Stublla upozorava na kršenje sporazma iz Vašingtona

Kosovska ministarka spoljnih poslova Meliza Haradinaj-Stublla tvrdi da poziv srpskog ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića katarskom ambasadoru u Beogradu, kako njegova zemlja ne bi aktivno lobirala za Prištinu, predstavlja kršenje Vašingtonskog sporazuma.

Haradinaj Stublla tvrdi da srpsko Ministarstvo spoljnih poslova radi suprotno od onoga što je predsednik Aleksandar Vučić potpisao u Vašingtonu.

„Srbija nastavlja da krši Vašingtonski sporazum ne uzdržavajući se od formalnog ili neformalnog zahteva od država da ne priznaju Kosovo kao nezavisnu državu. Ministar spoljnih poslova radi suprotno od onoga što je Vučić potpisao u DC”.

Zvanični nalog kosovskog Ministarstva spoljnih poslova objavio je izjavu u kojoj se navodi da ministarka spoljnih poslova Meliza Haradinaj Stublla najoštrije osuđuje nastavak kampanje protiv Kosova od strane Srbije.

„Poslednjim zahtevom Kataru da ne lobira za Kosovo, Srbija je još jednom prekršila Vašingtonski sporazum i potvrdila da je nepouzdan sused i međunarodni partner.“ / ibna