Kosovo: vd premijera Kurti govorio o 100 dana na vlasti

Kosovo: vd premijera Kurti govorio o 100 dana na vlasti

Premijer Kosova Albin Kurti govorio je o rezultatima svoje vlade, sada u tehničkom mandatu, tokom prvih 100 dana vlasti.

„Uprkos izazovima sa kojima se suočava naša nova Vlada, mi nismoi nećemo prestati da radimo u korist naših građana. Sutra će biti 102., zatim 103, 104 … do sledećih izbora!” objavio je Kurti na Twitteru.

„Preduzeli smo pravovremene mere da sprečimo širenje koronavirusa i danas, zahvaljujući pravovremenoj intervenciji, zdravstvenim radnicima, policiji i našim građanima, imamo manje smrtnih slučajeva, manje aktivnih slučajeva i Kosovo je priča o uspehu u načinu na koji je upravljala COVID-om -19”, nastavio je Kurti.

Predstavljajući dostignuća svoje vlade, Kurti je rekao da je “doneseno 200 odluka čiji je cilj sprečavanje raspada države, borba protiv korupcije i zaustavljanje ekonomskih gubitaka”. Među nabrojanim dostignućima, spomenuo je i pokretanje sudske kontrole i prve korake za sprečavanje širenja koronavirusa.

25. marta 2020. godine, Kurtijevoj Vladi izglasano je nepoverenje od strane LDK-a, njegovog bivšeg saveznika u vladajućoj koaliciji, zbog neslaganja u upravljanju krizom COVID-19 i carinama na srpsku robu.

Albin Kurti će uskoro održati konferenciju za novinare, zajedno sa ministrom zdravlja Arbenom Vitijom. / ibna