Kosovo: Zatražena vanredna sednica Parlamenta o odnosima sa SAD

Kosovo: Zatražena vanredna sednica Parlamenta o odnosima sa SAD

 

Lider opozicione PDK Kadri Veseli podneo je zahtev za održavanje posebne sednice Parlamenta Kosova, na kojoj bi se razgovaralo o odnosima Kosova i SAD.

Veseli je juče objavio da je za vanrednu sednicu prikupio više od 40 potpisa.

Odluka je usledila nakon poziva američkih zvaničnika da preispitaju američko vojno prisustvo na Kosovu zbog stava premijera Kosova o pitanju tarifa na srpske proizvode.

“Da bi izbegli takvu štetu, zajedno sa članovima drugih opozicionih stranaka, sazvali smo sastanak u 15 sati  vanredni sastanak kako bismo od ove neodgovorne Vlade tražili odgovornost za njen pristup prema Sjedinjenim Američkim Državama”, rekao je Veseli.

„Kao nikada do sada, ovaj sveti savez između Kosova i SAD-a ugrožava premijer koji ne može da razume i deluje pravilno, premijer bez vizije i odgovornosti. Nažalost, sve se više pokazuje da ova Vlada predstavlja pretnju po nacionalni interes. Ova opasnost dolazi od  Vlade kojoj nedostaje spremnost da preuzme odgovornost i odluke u interesu naše zemlje i naših građana. Šteta koju uzrokuje je ozbiljna”, rekao je Veseli na konferenciji za štampu nakon sastanka sa rukovodstvom svoje stranke./ibna