Kurti će se ove sedmice sastati sa Macronom

Kurti će se ove sedmice sastati sa Macronom

Kosovski premijer Albin Kurti otputovaće u Pariz ove nedelje kada će se sastati sa francuskim predsednikom Emmanuelom Macronom, navodi se u saopštenju pres službe kosovske vlade.

Premijer Kurti sastao se u nedelju sa Isabelle Dumont, savetnicom za kontinentalnu Evropu i Tursku u kabinetu francuskog predsednika Macrona, i Marie-Christine Butel, francuskom ambasadorkom na Kosovu, Guillaume Roussonom, savetnikom u Direkciji za kontinentalnu Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova Francuske, i prvim savetnikom u ambasadi, Kipren Fransoa. Prema kabinetu kosovskog premijera, tema sastanka bila je poseta premijera Kurtija Briselu i novo poglavlje dijaloga sa Srbijom. Sastanak je bio deo priprema Kurtijeve posete Parizu tokom ove nedelje, kada će se sastati sa francuskim predsednikom Makronom.

Macron je u pismu upućenom Kurtiju u kojem mu je čestitao na preuzimanju dužnosti kosovskog premijera u martu 2021. godine, zatražio od njega da nastavi dijalog sa Srbijom. Macron je takođe pozvao Kurtija da poseti Francusku radi razgovora o dijalogu Prištine i Beograda. / ibna