NaslovnicaSportMENE NE MOGU DA KAZNE, PA MOGU DA KAŽEM - KATASTROFA! Legendarni...

MENE NE MOGU DA KAZNE, PA MOGU DA KAŽEM – KATASTROFA! Legendarni košarkaš Partizana ostao u ŠOKU posle drame protiv Monaka

Partizan je posle drame i produžetka uspeo da pobedi Monako 89:85 u 12. kolu Evrolige i tako se na tabeli popne do mesta koje vodi u plej-in.

Ipak tokom celog meča, kao i posle njega, videli smo burne reakcije kako publike, tako i igrača oba tima kao i oba stručna štaba na neke sudijske odluke.

Posle utakmice je o tome pričao i Miodrag Marić.

Nekadašnji kapiten Partizana je istakao da je suđenje bilo jako loše i izneo je niz kritika na račun arbitara koji su vodili ovaj meč. Nije bio jedini.

– Oni igraju drugačije ove godine, to se videlo i danas, stalno su igrali pod nekim pritiskom na ivici faula, a sudije su malo pustile takav kriterijum i dozvolile su takvu čvrstu igru. Na kraju su malo i pogubili kriterijum. Zašto ne reći, ja mislim da su sudili katastrofalno. Ja nisam funkcioner kluba niti trener tako da nemam konsekvence ako to kažem – rekao je Marić za “Sport klub”.

Dodao je i da sudijama ne može da se zameri nijedna odluka, ako je ona ista za obe strane i ako je kritierijum suđenja ujednačen.

– U suštini ne može ni da se zameri niti bilo koja odluka da se donese. Sve je stvar kriterijuma da li je faul ili nije, ali je najbitnije da kriterijum bude ujednačen. Ovde na kraju mislim da ne bi trebalo da bude ništa sporno. Završila se utakmica, bio je nameran faul očigledan, a poslednje ubacivanje lopte kada su pokušali da izvuku iz ničega pobedu… Klasično simuliranje. Jeste bio kontakt, ali je prethodno bio faul Lojda. Na kraju je epilog mnogo dobar za Partizan i može da bude zadovoljan da uđe sa pobedom u narednu utakmicu – naglasio je on.

Na kraju je pričao i o meču i istakao da je pobeda crno-belih bila teška, ali zaslužena. Posle ipadanja sa meča Bruna Kabokla zbog ličnih grešaka i sa Smailagićem u problemu, teško bi crno-beli izdržali da je igran još jedan produžetak.

– Na kraju jedna teška pobeda, zaslužena, Dali su sve od sebe igrači, mislim da nisu sada završili utakmicu da bi teško završili jer su bili puni faulova. Na kraju se srećno završilo. Imali su na kraju neke faulove što je rezultiralo penalima, Pi Džej je čini mi se dao jedan mnogo važan koš na pola koša razlike za njih. Uvek sitnice odluče, a bolji pobedi – završio je Marić.

/Mondo

Bonus video:

02:13
Kaboklo posle pobede nad Monakom

Kurir

Najnovije objave