Meta: Politika bi trebala pratiti tragove harmonije u religiji

Meta: Politika bi trebala pratiti tragove harmonije u religiji

Predsednik Republike Albanije Ilir Meta posetio je danas kancelariju Svetskog štaba Bektašija gde je, zajedno sa liderima albanskih katoličkih i pravoslavnih hrišćanskih verskih zajednica, čestitao Bajram Svetskom vođa Bektašija, Haxhi Dede Edmond Brahimaj.

Izrazivši najbolje i srdačne želje svim muslimanima i zajednici Bektašija, kao i celom albanskom narodu, šef države je naglasio: „Moje želje učućene su našoj verskoj zajednici i svim našim građanima, jer je ovo veoma važan dan bratstva koji nas poziva da žrtvujemo kako bismo ojačali solidarnost “.

„Zahvaljujemo našim verskim vođama na mudrim porukama i skladu koji se dosledno brane i odražavaju, čineći sve što je moguće da se naši građani ujedine oko najboljih ljudskih, nacionalnih i evropskih vrednosti. Nadam se da će i politika naučiti da sledi ovaj primer duha razumevanja, saradnje, iz najvećih političkih interesa. Uveren sam da će ljudi biti vođeni ovom harmonijom nadahnutom ovim časnim vođama, koji odlično rade na obrazovanju građana, posebno dece i mladih, s najboljim božanskim, ljudskim, političkim i patriotskim vrednostima“, napomenuo je Ilir Meta .

Meta je takođe dodao da je „istovremeno, za nas važan dan zajedničkog rada na važnom cilju naših građana i naše zemlje: pristupanju Evropskoj uniji i uklanjanju što je pre moguće prepreka koje sprečavaju realizaciju ovog divnog sna. To je jedini način da mladi ostanu ovde, s nama, ali i za one koji su se vratili, jer je papa Franjo tokom prve posete Tirani izrazio uverenje da će se „orlovi vratiti u svoje gnezdo!“. / ibna