Mickoski: Priznajem, bio sam u kafani, platiću kaznu!

Mickoski: Priznajem, bio sam u kafani, platiću kaznu!

Kasno u sredu lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski priznao je na Facebooku da je bio u baru „Boemska“, čime je prekršio zaštitne mere protiv koronavirusa i rekao da je spreman da plati kaznu.

Ovo je drugi put da lider VMRO-DPMNE krši mere zabrane, jer je bio u teretani dok je zabrana bila na snazi za sve građane na teritoriji Severne Makedonije.

Prema izveštajima, Mickoski je bio u restoranu sa prijateljima, a inspektorima je bilo zabranjeno da uđu da provere da li su primenjene mere, nakon što su videli da u objektu ima gostiju.

Inspektori su ostali ispred restorana 2,5 sata a kada im je ulazak bio dozvoljen, pronašli su korišteno suđe i prazne flaše u kanti za smeće, što je očigledno značilo da je služena hrana, što je u zatvorenom prostoru zabranjeno. Unutra su bili Hristijan Mickoski i njegovo društvo.

Pokušavajući da ublaži kritiku, lider VMRO-DPMNE je na Facebooku napisao da je cilj objavljivanja ovog događaja odrvaćanje pažnje javnosti od ponovnog pojavljivanja COVID-19.

„Imamo pravu katastrofu od širenja zaraze koronavirusa i potpunog fijaska Vlade koja je dezorijentisana i neefikasna, i koja se bavi pitanjem da li sam ručao u restoranu ili izvan njega, u potpunosti dokazujući svoju neiskrenost… Odvučena je pažnja javnosti ovom „epskom bitkom“ stručnjaka EBR-a, a zaposleni u restoranima pojavljuju se u medijima kako bi napravili priču iz ničega i izneli niz dezinformacija kako bi skrenuli pažnju sa stvarne katastrofe sa životima građana. To je delo nesposobne vlade“, nastavlja Mikoski u svojoj objavi.

„Da, tačno je da sam bio sa dva poznanika u jednom restoranu u Debar Maali, prvi put od ukidanja zabrane posete restoranima i zato što nisam bio dovoljno informisan o novim protokolima. Ako je ovo moj najveći greh, moja greška i moj propust, to priznajem i spreman sam da platim kaznu za to. Ne mislim da ljudi ne znaju kada pogreše; važno je kada radite nešto pogrešno ne činiti nekome loše, povrediti nekoga, učiniti nešto nepopravljivo. Žalim što je danas, pored katastrofalnog broja novih slučajeva i smrtnih slučajeva, katastrofalnog upravljanja ovom krizom, finansijske katastrofe, krađe novca građana, skandala, prodaje nacionalnih interesa, sastanak sa poznanicima u jednom baru u Skoplju takođe postao tema razgovora. Ljudski je pogrešiti i nisam licemer koji nešto govori pred kamerama i nešto drugo iza njih. Želim da poreknem da sam imao bilo kakav kontakt sa bilo kojom državnom ili vladinom agencijom. Ovo je dezinformacija kako bi se nahranilo odvlačenje pažnje javnosti “.

„I da budem iskren, mislim da je ovaj ljudski greh, daleko manje važan od današnje situacije sa gubitkom života i neodlučnošću vlade koja je ugrozila zdravlje svih građana.

Danas je stvarni problem to što imamo 101 novi slučaj zaraze i 4 smrtna slučaja. Vlada želi da proda priču da sakrije istinu o sebi i činjenicu da moj odlazak u restoran nije uticao ni na koga, već na njihovu nesposobnost i komplekse SDSM-a.

Ako je neko imao dilemu, sada je više nego jasno da me vlada i paravojne snage na čelu sa Zoranom Zaevom prate. I moraju znati da se “Makedonija” ne zaboravlja i svi će biti poraženi! “, Zaključio je Mickoski./ibna