Milačić čestitao rođendan NATO-u paljenjem zastave Alijanse

Milačić čestitao rođendan NATO-u paljenjem zastave Alijanse

Lider partije Prava Crna Gore, Marko Milačić, zapalio je zastavu NATO Saveza na glavnom gradskom trgu u Podgorici, kao način da čestita Savezu 70. rođendan. Milačić je tako obeležio dve decenije otkako je NATO bombardovao Jugoslaviju.

“NATO, želim vam sretan rođendan, dabogda i posljednji”, rekao je Milačić, dodajući da je to najveća NATO zastava u istoriji Saveza koju je neko zapalio.

Namera mu je bila da pošalje poruku da je Alijansa nedemokratska organizacija koja ubija nedužne ljude širom sveta, “i da je to plamen slobode koji se mora videti u Vašingtonu i Briselu”.

Milačić je rekao da će to biti tradicija svakog 4. aprila, dok se ne donese odluka o članstvu Crne Gore u NATO savezu na demokratskom, poštenom i slobodnom referendumu, kao što to želi velika većina građana Crne Gore.

“Danas, 4. aprila, slavimo 70 godina od osnivanja NATO saveza, tačnije: 70 godina otkako svet ima priliku da vidi kako se za demokratiju bori anti-demokratijom. 70 godina NATO saveza su 70 godina ubijanja, 70 godina NATO saveza su 70 godina zastrašivanja, 70 godina NATO saveza su 70 godina kidisanja na tuđe teritorije i resurse, 70 godina NATO saveza su 70 godina njihove propagande, 70 godina NATO saveza su 70 godina zla,” rekao je Milačić, između ostalog.

Nakon što je zastava izgorela, Milačić, praćen onima koji ga podržavaju, prešao je preko Ruskog mosta do zgrade Ministarstva odbrane, gdje je preko ograde bacio ostatke NATO zastave, koju je prethodno spalio.

“Ministar odbrane Predrag Bošković izjavio je danas da je NATO savez najuspešnija vojno-politička organizacija u istoriji. Evo se slaže sa ministrom Boškovićem, bivšim članom formacije Beli Orlovi. Istina je, g.Boškoviću da je najuspješnija organizacija u istoriji, ali najuspešnija u ubijanju, uništavanju, širenju nestabilnosti, ne samo u Crnoj Gori, već i širom sveta. Najuspešnija je i u nečem drugom – ubijanju naše dece, i trebalo bi da se stidi ministar Bošković za takvu izjavu”, rekao je Milačić.

Ministarstvo odbrane reagovalo je na Milačićev nastup rekavši da je to još jedan neuspeli protest onih koji pokušavaju da zemlju vrate u “balkansko blato sukoba”.

“Nastup jednog od lidera sadašnjih opozicionih stranaka na Trgu nezavisnosti u Podgorici, povodom 70. godišnjice osnivanja NATO-a, samo je još jedan jak argument ispravnosti svih odluka koje je Crna Gora donela od vraćanja nezavisnosti, od kojih je jedna definitivno crnogorsko članstvo u Alijansi“, saopštilo je Ministarstvo.

Kao što su rekli, pokušaji da se Crna Gora natera da odustane od svojih nacionalnih interesa i da bude igračka u rukama nacionalističkih i retrogradnih ideja, danas su ponovo doživeli fijasko.