Ministar Grlić Radman osudio pretnje hrvatskom predstavniku u Crnoj Gori

Ministar Grlić Radman osudio pretnje hrvatskom predstavniku u Crnoj Gori

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman u petak je osudio pretnje upućene predsedniku Hrvatske građanske inicijative u Crnoj Gori Adrianu Vuksanoviću.

Vuksanoviću, lideru stranke hrvatske manjine u Crnoj Gori, pretnje su upućene u komentarima na portalu In4s, gdje piše da je „sve Hrvate iz tadašnje Jugoslavije trebalo pobiti i proterati“ te kako će on platiti među prvima i da mu „ne gine ražanj“.

Ministar Grlić Radman je u petak osudio te preteće poruke u razgovoru sa samim Vuksanovićem te s predsednikom Hrvatskog nacionalnog veća Zvonimirom Dekovićem.

„Snažna podrška u nadi da će počinitelji biti pronađeni i sankcionisani. O svemu tome razgovarao sam s ministrom Đorđem Radulovićem – zaštita nacionalnih manjina okosnica je bilateralnih odnosa, te ih moramo štititi“, napisao je hrvatski ministar na Twitteru, referirajući se na crnogorskog šefa diplomacije.

Pretnje Vuksanoviću napisane su pod tekstom u kojem on odgovara predsedniku crnogorske skupštine Aleksi Bečiću koji je u četvrtak objavio da se „više nikad ne ponovi Oluja“.

“Imamo potrebu Vas osloboditi svake vrste bojazni. Budite mirni. Sigurno se više nikada neće ponoviti vojno – policijska, oslobodilačka akcija Oluja, jer više neće nikome pasti na pamet da osvaja hrvatske teritorije, da četiri godine vrši progon stanovništva, da bezdušno bombarduje gradove širom Republike Hrvatske, kao i njen glavni grad”, prenio je In4s reči hrvatskog predstavnika.