Ministar Pacolli sastao se sa ambasadorom Palmerom

Ministar Pacolli sastao se sa ambasadorom Palmerom

Normalizovanje odnosa Kosova i Srbije međusobnim priznavanjem jedini je cilj

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Republike Kosovo Behgjet Pacolli sastao se u utorak sa specijalnim izaslanikom SAD za zapadni Balkan Matthevom Palmerom.

Sastanak je održan u Sloveniji, na marginama Strateškog foruma na Bledu, koji je jedna od najpopularnijih međunarodnih konferencija u regionu i čiji je cilj da podstakne implementaciju strategija namenjenih rešavanju gorućih pitanja na evropskom kontinentu i šire.

„Imao sam sastanak sa specijalnim izaslanikom SAD za zapadni Balkan, Matthevom Palmerom. Čestitao sam Palmeru na imenovanju, i kao stari prijatelj Kosova na novoj poziciji, on će nas i dalje podržavati na svim nivoima“, rekao je ministar spoljnih poslova Kosova.

Govoreći o procesu dijaloga, ministar spoljnih poslova je rekao da se radi o veoma važnom procesu koji će omogućiti da se zatvori mračno poglavlje između Kosova i Srbije.

On je rekao da je normalizovanje odnosa Kosova i Srbije međusobnim priznavanjem jedini cilj, i ništa manje od toga, te da Republika Kosovo ceni jaku volju Vašingtona da se to okonča.

„Kosovo, kao i uvek, može računati na SAD, ali Sjedinjene Države moraju računati na nas kao na predanog i pouzdanog partnera“, rekao je kosovski ministar spoljnih poslova.

Dan ranije, američki državni sekretar Mike Pompeo imenovao je Mattheva Palmera za specijalnog predstavnika SAD-a za zapadni Balkan.