Ministar Pavle Radulović podneo ostavku

Ministar Pavle Radulović podneo ostavku

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović podnio je ostavku na tu funkciju nakon što je sinoć objavljen snimak koji pokazuje kako navodno dva inspektora uzimaju mito od jednog lokalnog biznismena.

“Zbog činjenice da je to uradio neko ko je zaposlen u ovom Ministarstvu, bez obzira na to što je on inspektor i što je potpuno nezavisan u radu, kao i činjenice da nismo uspeli, iako smo se borili da takvu vrstu ponašanja iskorenimo, odlučio sam da podnesem ostavku, što sam danas i učinio pisanim putem predsedniku Vlade”, naveo je on.

“Ne znam ima li građanina Crne Gore koji plaća porez a da mu sinoć nije bilo teško gledati snimak”, dodao je Radulović i pozvao Tužilaštvo i policiju, ali i sve nadležne organe da ispitaju svaki navod do detalja.

“Ono što smo sinoć videli je, na žalost, potvrdilo određeni dio informacija koje smo na nivou tračeva imali već neko vreme “, rekao je Radulović.

Prema njegovim rečima, građevinski inspektori Vladan Juretić i Zoran Bošković jutros su suspendovani do okončanja istrage.

Radulović je naveo da su i ranije disciplinskim postupcima pokušali da gone jednog od ta dva inspektora.

Na pitanje da li smatra da bi još neko u Ministarstvu trebalo da snosi odgovornost, Radulović je odgovorio da je svako dužan da proceni svoju eventualnu odgovornost.

“Ako me pitate konkretno za moju koleginicu Rinu Ivančević, njena pozicija vršioca dužnosti na tom mestu uskoro ističe i siguran sam da nema nameru da nastavi da se bavi tim poslom nakon onog što smo sinoć mogli da vidimo”, kazao je Radulović.

On je istakao da nije podnio ostavku zbog inspektora, nego zbog toga što incident desio u resoru na čijem je čelu.

“Moja je dužnost bila da taj incident sprečim. Jednostavno moramo biti ozbiljni ljudi. Ja sam video dovoljno i ne želim da me bilo ko identifikuje sa bilo čim sličnim. Moj  profesionalni kod mi ne dozvoljava da boravim u istoj instituciji sa takvim osobama”, naveo je Radulović.

On je dodao da veruje u institucije Crne Gore i da u inspekciji ima puno ljudi koji čestito obavljaju svoj posao./ibna