NaslovnicaHronikaMISLIO SAM DA SAM GOTOV I DA ŽIV NEĆU IZAĆI: Potresno svedočenje...

MISLIO SAM DA SAM GOTOV I DA ŽIV NEĆU IZAĆI: Potresno svedočenje zlostavljanog svedoka, na suđenju Belivuku i Miljkoviću (FOTO)

Objavljeno:

U SPECIJALNOM sudu u Beogradu za danas je završeno suđenje pripadnicima kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Štek-bunker kriminalne grupe i dvorište njihove baze šest meseci posle hapšenja / Foto I. Marinković

Poslednji je, bez prisustva javnosti, saslušan zlostavljani svedok, a njegovo svedočenje su optuženi pokušali da spreče izjavama da im nije dobro i otkazivanjem punomoćja advokatima.

Po izlasku iz sudnice advokat Nada Mitrović Rakić je izjavila da je njen klijent I. S. verodostojno ispričao kroz kakvu je golgotu prošao na stadionu Partizana.

– I.S. je ponovio sve što se dogodilo tog kritičnog dana, odnosno u kritično vreme. Rekao je istinu u potpunosti. On je više puta saslušavan, prvi put u Požarevcu u Beogradu. On i danas oseća posledice svega ali mu u svakom slučaju veliku podršku pružaju njegovi najmililji. Sutra se nastavlja dopunom iskaza ali ga očekuju i pitanja koje će mu postavljati branioci i okrivljeni- rekla je advoktica Nada Mitrović Rakić.

Podsetimo, na ranijem saslušanju u Specijalnom sudu, I. S. je do detalja ispričao da mu se život pretvorio u pakao sredinom oktobra 2020. kada je došao u Beograd da prošeta i da se fotografiše na Kalemegdanu, na grobu Milorada Mandića Mande i pored stadiona Partizana.

Objasnio je da su ga “navijači” prepoznali jer je voleo da ide i na utakmice i da su ga optužili da je došao da uhodi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za račun pokojnog Ljubomira Markovića Kiće.

MISLIO SAM DA SAM GOTOV I DA ŽIV NEĆU IZAĆI: Potresno svedočenje zlostavljanog svedoka, na suđenju Belivuku i Miljkoviću (FOTO)
Foto: Фото: Новости

POGLEDAJ GALERIJU

– Pravio sam selfi kod stadiona, kada su me uhvatili ti ljudi, pitali su me “Požarevac, priznaj šta radiš tu”. Povukli su me za duks i rekli “polazi sa nama”, vukli su me, udarali mi šamare i odveli u prostorije. Tukli su me pesnicama, bio sam vezivan lisicama za stolicu, stavljali su mi na ruke braon široku traku. Unosili su mi se u facu i ponavljali “šta je bilo, došao si da nas cinkariš, došao si da pratiš Velju”. Ja sam ponavljao “nisam, došao sam da se slikam” – ispričao je ranije I. S.

Tokom tri dana, koliko su ga držali zatočenog, tukli su ga i držaljom sekire, terali ga da skine patike i udarali ga po prstima. Ipak, najgore iskustvo, doživeo je, kako je ispričao kada su uzeli štap za bilijar.

– Seksulano su me zlostavljali štapom za bilijar. Štapom su me udarali i zlostavljali me. Kada sam legao u krevet, seksualno me je zlostavljao i optuženi Aleksa Šejić – rekao je na saslušanju.

Dok su ga tukli i maltretirali na trenutke je pomišljao da je sa njim gotovo i da neće živ izaći.

– Drugo veče, dok su me držali tu, došle su i neke devojke, kakve ja mogu da vidim samo na televiziji, lepe. Bio sam u modricama, doveli su me za bilijar. Jedna devojka je pitala “zašto bijete ovog dečka”, a Šejić je rekao “dijabola, cinkara, sada umesto da svr…o u vas devojke, ja ću to da uradim u Požarevca”. Iživljavali su se na meni, vezanog lisicama su me udarali štapom za bilijar po leđima i vratu, pao sam na zemlju od udaraca, štap se slomio o mene – ispričao je I. S.

MISLIO SAM DA SAM GOTOV I DA ŽIV NEĆU IZAĆI: Potresno svedočenje zlostavljanog svedoka, na suđenju Belivuku i Miljkoviću (FOTO)
Marko Miljković i Veljko Belivuk

Marko Miljković i Veljko Belivuk

– Želeo bih to da izbacim iz glave, pakao je bio. Došli su Belivuk i Miljković, tukli su me držaljom od sekire, od udaraca nisam mogao na nogama da stojim. Posle toga su me terali da se skidam i udarali su me po nogama, glavi. Belivuk mi je ponavaljao “kaži za koga cinkariš, pi..o ciganska, cinkaroška, klošaru”. I Marko Miljković me je tukao, opkolili su me, ja sam ih molio da me puste, Marko je čak slikao i moju ličnu kartu, uvukli su me unutra u separe i nastavljali da me udaraju – detaljno je opisala jedina preživela žrtva klana iz optužnice.

– Mislio sam da gubim glavu, tukli su me, šutirali i u predelu međunožja. Onda su mi rekli da će da me puste, ali da se godinu dana ne vraćam u Beograd i da nikome ništa ne pričam jer će da me likvidiraju. Molio sam boga da izađem živ. Tri i po dana su me držali bez hrane i vode – rekao je on i dodao da su ga potom odvezli do naplatne rampe Vrčin i da se kući vratio tako što ga je povezao neki čovek. Pitao ga je zašto je modar.

BONUS VIDEO – RITOPEK – Policija ponovo istražuje kuću Veljka Belivuka

(Informer)

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije objave