Mitsotakis će se baviti Sporazumom iz Prespe putem komercijalne marke

Mitsotakis će se baviti Sporazumom iz Prespe putem komercijalne marke

Premijer Grčke, Kyriakos Mitsotakis, izjavio je da će se baviti „negativnim posledicama Sporazuma iz Prespe“ putem marke za makedonske proizvode.

Mitsotakis je danas prisustvovao manifestaciji Udruženja izvoznika Severne Grčke, koja je predstavila novu kolektivnu marku koju će odsad širom sveta nositi proizvodi i usluge iz grčke pokrajine Makedonije.

Mitsotakis je rekao: „Obećao sam da ćemo se suočiti sa negativnim posledicama Prespanskog sporazuma podržavajući profesionalna tela Severne Grčke u njihovim naporima da uspostave jedinstveni kolektivni identitet, koji bi od sada razlikovao proizvode proizvedene u regionu Makedonije .

Verujem da ovaj elegantni znak, koji je predstavljen danas i koji će odmah biti predstavljen Evropskom birou u Alicanteu, postiže ovaj cilj. Siguran sam da to označava da će svi makedonski proizvođači prigrliti – obuhvata sva tri regiona: Istočnu Makedoniju, Centralnu i Zapadnu Makedoniju – i da će to i naša preduzeća podržati, što će nam omogućiti da zadržimo centralni identitet za makedonske proizvode .

Identitet koji nas, kao što vidite, povezuje sa našom slavnom prošlošću, ali istovremeno otvara put ka optimističnijoj i svetlijoj budućnosti “./ ibna