Mitsotakis razgovara o sinergiji s Holanđanima u domenima visokih tehnologija

Mitsotakis razgovara o sinergiji s Holanđanima u domenima visokih tehnologija

Grčki premijer Kyriakos Mitsotakis razgovarao je o novim tehnologijama i njihovoj podršci ekonomskom rastu sa profesorima i studentima na Tehnološkom univerzitetu u Eindhovenu, što je prva stanica njegove posete Holandiji.

To je područje koje predstavlja veoma važan sistem inovacija i tehnološkog razvoja na međunarodnom nivou, a sam premijer se raduje razvoju sinergije sa holandskom stranom u cilju stvaranja visokotehnoloških partnerstava.

“Vreme je da se izađe iz pristupa fokusiranog na ono što se uči unutar granica učionice, na interdisciplinarni pristup koji omogućava učenicima da rešavaju probleme i nadograde stečeno znanje”, rekao je Mitsotakis, podvlačeći potrebu za podrškom inovacijama.

„U Grčkoj imamo sjajne istraživače i naš učinak je veoma visok na evropskom nivou; ali ono što nam je potrebno je jača veza s tržištem kako bismo podržali rast. Ministar za istraživanje i razvoj može preuzeti ulogu ove nestale veze“, nastavio je premijer.

Treba napomenuti da premijera, između ostalih, prate i zamenik ministra spoljnih poslova zadužen za ekonomsku diplomaciju, Konstantinos Fragogiannis, i generalni sekretar za međunarodne odnose, Grigoris Dimitriadis, dvojica koji će preuzeti na sebe realizacija sinergije sa holandskom stranom. / ibna