Mnogi putevi su bili blokirani dok opozicija u Albaniji zahteva od vlade da odstupi

Mnogi putevi su bili blokirani dok opozicija u Albaniji zahteva od vlade da odstupi

Spaljivanje guma, skandiranje protiv premijera i zahtevi za njegovom ostavkom. To je pratilo jučerašnje demonstracije opozicije koje su trajale sat vremena. Ovo je nova strategija opozicije i drugačija je od one koja je ranije primenjivana, kada su mitingi održavani ispred parlamenta svaki put kada je sazvana sednica

***

Blokirani putevi

Tokom jučerašnjeg protesta, pristalice opozicije blokirale su puteve u Elbasanu, Draču, Milotu, Fjeru i Tirani. Na ovim skupovima nije bilo ozbiljnih incidenata, osim nekoliko zapaljenih guma. Blokada je trajala oko sat vremena nakon čega su se pristalice opozicije mirno razišle.

Basha: Izbori neće biti održani 30. juna

Lider Demokratske stranke, Lulzim Basha, kod Milota je zahvalio ljudima koji su se pridružili demonstracijama i jasno stavili do znanja da je došlo vreme da se Edi Rama ukloni sa dužnosti. Prema njegovim rečima, šef vlade je onaj koji je doveo Albance do ekstremnog siromaštva. “Sve o čemu Edi Rama razmišlja je kako pljačkati zemlju”, rekao je on. Lider demokrata takođe je tražio slobodne i poštene izbore. Prema njegovim rečima, bez njih nije moguće nastaviti put prema evropskim integracijama. “Ne možemo više nastaviti ovako. Demokratska stranka i ujedinjena opozicija su danas najveća koalicija koja će Albaniju osloboditi kriminala i korupcije “, izjavio je on. Na kraju, Basha je izrazio uverenje da 30. juna neće biti izbora bez opozicije, jer, prema njegovim rečima, oni se ne mogu klonirati.

Kriemadhi: Rama tek treba da oseti gnev ljudi

Tokom jučerašnjeg opozicionog protesta, lider Socijalističkog pokreta za integraciju, Monika Kriemadhi je rekla da ovaj potez ima za cilj da ljudima koji ne mogu da putuju u glavni grad priži priliku da na demonstracijama izraze svoje mišljenje. „Edi Rama još uvijek može riješiti ovu krizu. Neka to bude upozorenje za njega. Građanska neposlušnost još nije počela. Edi Rama tek treba da oseti gnev naroda”, rekla je Kriemadhi.