NaslovnicaHronikaMOGUĆI MOTIV KOPANJA TUNELA DO PODGORIČKOG SUDA?! Terzić otkrio čije UBISTVO je...

MOGUĆI MOTIV KOPANJA TUNELA DO PODGORIČKOG SUDA?! Terzić otkrio čije UBISTVO je razlog provale u depo i zašto! FOTO

Objavljeno:

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić rekao je Televiziji Vijesti kako veruje da će istraga u vezi sa iskopavanjem tunela ispod podgoričkog Višeg suda vrlo brzo dovesti do imena šest osoba, za koje se nakon pregleda video materijala sa nadzornih kamera pretpostavlja da su osumnjičeni u ovom slučaju.

mogući motiv kopanja tunela do podgoričkog suda?! terzić otkrio čije ubistvo je razlog provale u depo i zašto! foto

1 / 6 Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

mogući motiv kopanja tunela do podgoričkog suda?! terzić otkrio čije ubistvo je razlog provale u depo i zašto! fotomogući motiv kopanja tunela do podgoričkog suda?! terzić otkrio čije ubistvo je razlog provale u depo i zašto! fotomogući motiv kopanja tunela do podgoričkog suda?! terzić otkrio čije ubistvo je razlog provale u depo i zašto! fotomogući motiv kopanja tunela do podgoričkog suda?! terzić otkrio čije ubistvo je razlog provale u depo i zašto! foto

Terzić je potvrdio da iz depoa nedostaje određena količina vatrenog oružja, povezujući nestanak dokaza sa ometanjem istraga koje se odnose na kavačku kriminalnu grupu. On je rekao i da su se u depou nalazili i dokazi o ubistvu Duška Jovanovića i nije isključio mogućnost da je kontaminacija tih dokaza mogući motiv ovog kriminalnog dela.

Terzić je naveo da je kombi koji je juče pronađen u Botunu, kupljen u Nikšiću i da je to učinio državljanin Bosne i Hercegovine.

“Sumnjamo da su ovaj kombi ta lica koristila da dođu do centra grada, i da se kasnije istim tim vozilom odvezu. Skidaju se video-nadzori u užem i širem delu Podgorice, i na tim nadzorima imamo određena lica za koja možemo da pretrpostavimo da su učestvovala u kopanju tunela zato što su specifično obučena, što se kreću u grupi, što imaju određene rance ili kofere u kojima, možemo da pretpostavljamo, možda nose lopate, krampove, oruđe koje su korisitli ili potencijnalno možda određene predmete koji su nestali iz depoa”.

Upitan da li zna imena šest osumnjičenih za iskopavanje tunela, Terzić je odgovorio odrično, rekavši da će brzo imati takav podatak. Dodao je da se još uvek ne zna šta nedostaje iz depoa Višeg suda.

“Popis još uvek traje. Nedostaju određena vatrena oružja iz određenih predmet, i ja imam svoje lično mišljenje da je cilj bio da se dođe u posed određenih predmeta koji potencijalno sutra mogu baciti na kolena istrage protiv jedne ozbiljne kriminalne grupe”.

Na pitanje da li govori o “kavačkom klanu”, Terzić je odgovorio potvrdno. Upitan da li su spisi predmeta ubistva vlasnika “Dana” Duška Jovanovića bili u depou Višeg suda i da li je taj predmet kontaminiran, Terzić je saopštio da su njegova saznanja da se taj predmet nalazi u depou.

“Apsolutno sebi ne bih dozvolio taj luksuz da isključim da je motiv onih koji su učestvovali u ovim kriminalnim aktrivnostima bio i da možda dođu do tih predmeta i da na neki način izvrše kontaminaciju tragova kad je u pitanju vatreno oružje kojim je, kako se sumnja, izvršeno ubistvo Duška Jovanovića. Radi se o automatskoj pušci”, rekao je Terzić.

Kurir.rs/Vijesti

Kurir

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije objave