Mojsilović dobio „podršku“ Moskve u vezi s Kosovom

Mojsilović dobio „podršku“ Moskve u vezi s Kosovom

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović izjavio je da je u razgovoru sa načelnikom Generalštaba Rusije dobio “podršku oko toga kako da radimo u vezi s Kosovom”.

“Mi i dalje smatramo da je to teritorija Srbije, a jednostrani potezi Prištine pogoršavaju bezbednosnu situaciju. Naravno da smo posebno zainteresovani za bezbednost Srba, ne samo na severu Kosova, već i u celoj pokrajini”, kazao je Mojsilović za Večernje novosti nakon prve službene posete kolegama u Moskvi.

On je kazao da je tokom razgovora sa načelnikom Generalštaba Rusije generalom Valerijem Gerasimovim u subotu dobio potvrdu da će Rusija, kao strateški partner Srbije, nastaviti da pruža “mnogostranu podršku”.

Tokom susreta sa generalom Gerasimovim razgovarano je o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, kao i o daljem unapređenju vojne saradnje Srbije i Rusije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se dodaje, potvrđena je spremnost za nastavak svestrane saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Mojsilović je zahvalio Gerasimovu na pomoći Rusije u opremanju Vojske Srbije, ističući da će naša vojska nastaviti da razvija svoje sposobnosti u saradnji sa svim partnerskim državama.

U parku “Patriot” kod Moskve general Mojsilović je prisustvovao svečanom otvaranju “Međunarodnih vojnih igara” i na poligonu “Alabino” pratio je prvu trku u disciplini “Tenkovski biatlon”, u kojoj se takmiče i pripadnici Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane./ibna