back to top
NaslovnicaHronikaMUŽ UBIO U ŠKOLI! NITI NAKON 4 GODINE NEMA KAZNE Majka preminule...

MUŽ UBIO U ŠKOLI! NITI NAKON 4 GODINE NEMA KAZNE Majka preminule učiteljice i direktorke u očaju: ŽELIM VIDJETI DA JE UBICA OSUĐEN

Direktorka škole u Erdeviku Branislava Gnjidić (49) i Miroslav Bojić (55) iz Šida, školski vozač, ubijeni su na svom radnom mestu, u školi, u maju 2020. godine kada je iz puške na njih zapucao Branislavin muž Predrag, koji nije osuđen ni četiri godine nakon jezivog zločina!

“Ne daj me, ubiće me”

Odugovlačenje sudskog postupka, koji traje u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, posebno je bolno za porodice žrtava, a majka ubijene direktorke, Olga Gnjidić, u svojoj ispovesti za Kurir kaže da njena patnja nikada neće proći.

- Advertisement -

– Ja sve više patim, sve više propadam, ali ostajem jaka da bih videla da je ubica osuđen! – počinje svoju priču Olga i priseća se šta je prethodilo sumanutom zločinu.

Nesrećna žena kaže da je njen zet pretio Branislavi pre krvavog pira.

– Ona je pokušala da ga ostavi i posednji put je došla kod mene, bila je ovde nekoliko dana i govorila mi je: “Ne daj me, ubiće me”. Htela je da započne novi život, ali nije joj dao – priča majka i dodaje:

– Kobnog jutra joj je rekao: “Pređi ovaj prag i ubiću te”, a kada je otišla na posao u školu, sa puškom je prvo ušao u prostoriju gde je domar, koji je jedini svedok ovog ubistva, i sa šest metaka ubio Miroslava, a zatim se popeo do moje Brane i u nju sasuo 22 metka. Dolazio je da je moli da mu se vrati, ali ona je odbila i onda je učinio najgore, oduzeo mi je dete.

Vređanje i ponižavanje

- Advertisement -

Prema rečima majke Olge, Branislava je trpela konstantne uvrede na račun toga što je bila učiteljica.

– Govorio joj je, kakav je to posao u prosveti, ko to još radi, da treba da je bude sramota i da bude ponizna. Međutim, kad je postala direktor škole, onda ju je doživljavao kao pretnju. Nastavio je da je omalovažava na sve moguće načine, samo da bi je ponizio da bi mislila da je manje vredna i da ga ne bi napustila – kaže nam Olga.

Kako nam kaže Olga, Predrag je priznao zločin, pa joj nije jasno zašto se sa donošenjem presude odugovlači.

– Ja ne mogu da ne pomislim da se ovo namerno odugovlači. On je sve priznao, ali sramno je govorio da je sa napunjenom puškom hteo samo da ih zaplaši. Znam da mene ništa neće spasiti ta doživotna robija, ali Branislava je treće dete koje sam sahranila i moram da dočekam pravdu za nju – odlučna je naša sagovornica.

Branisla je, da podsetimo, pre smrti pokušavala da pobegne od nasilnog muža i promeni svoj život. Započela je vezu sa Miroslavom, a Predrag im je oboma oduzeo živote tog 15. maja 2020. Njena porodica sada traži da on bude osuđen na najstrožu moguću kaznu.

Sramna odbrana

– Bio sam neoračunljiv, voleo sam je, razum mi se skoro pomutio, nisam znao šta da radim – bile su Predragove reči odbrane, a majka žrtve za Kurir kaže da tokom suđenja niko nije pomenuo kako je moguće to da je Predrag imao dozvolu za oružje, a pio je lekove.

– Boriću se da to bude ispitano na sudu – zaključuje ona. Inače, jedini svedok ovog ubistva ispričao je tokom jednog ročišta kako se sve dešavalo.

– Vozač Miroslav i ja sedeli smo za stolom, jedan prekoputa drugog. Preko njegovog ramena ugledao sam Predraga, koji je u ruci držao automatsku pušku. Začuo se rafal, sve se zaprašilo, a ja sam se bacio pod sto. Ničeg se više ne sećam, jer sam se onesvestio, verovatno od šoka – ispričao je domar.

Pismo sina kao dokaz

Prema rečima majke Olge, Branislavin i Predragov sin napisao je pismo majci pre njene smrti, i ostavio ga u njenoj torbi. Pismo je pronađeno tek posle zločina.

– Vi ste mislili da se povlačim zbog video-igrica, a ja sam to radio zbog vas, nisam mogao da slušam šta ti govori i kako se svađate, pa sam se povlačio. Nisam znao šta da radim i zatvarao sam se u sobu i u sebe – deo je sinovljevog pisma, koje je overeno kod notara i jedan je od dokaza na sudu.

– Iz pisma se vidi koliko je moja ćerka loše živela sa Predragom i šta je sve doživljavala od njega – objašnjava Olga.

Izvor: ( www.kurir.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave

AKCIJA NA MITROVAČKOJ PLAŽI: Policajci pružili savjete građanima za sigurno kupanje

Na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici, policajci su održali informativnu akciju o bezbjednosti na...

Roditelji ubijenih olakšani, Blažiću sude u zatvoru, advokat otkrio reakciju!

Suđenje Urošu Blažiću zakazano za 26. jul Suđenje Urošu Blažiću, optuženom za ubistvo devetoro ljudi...

“GLAVNI PROBLEM JE ŠTO NAM NEDOSTAJE IGRE” Legendarni as kritikovao Orlove – iskreno iznio mišljenje o učešću Srbije na EP

Reprezentacija Srbije nije ispunila očekivanja na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ali selektor Dragan Stojković...

AKCIJA NA MITROVAČKOJ PLAŽI: Policajci pružili savjete građanima za sigurno kupanje

Na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici, policajci su održali informativnu akciju o bezbjednosti na...

Roditelji ubijenih olakšani, Blažiću sude u zatvoru, advokat otkrio reakciju!

Suđenje Urošu Blažiću zakazano za 26. jul Suđenje Urošu Blažiću, optuženom za ubistvo devetoro ljudi...