NaslovnicaZabavaNajava sezone 2023/24. u Pozorištu “Boško Buha”

Najava sezone 2023/24. u Pozorištu “Boško Buha”

Objavljeno:

Pozorište “Boško Buha” započinje novu sezonu premijerom predstave “Tajni dnevnik Adrijana Mola” po romanu Sju Taunsend, u dramatizaciji Milene Depolo i adaptaciji i režiji Tatjane Mandić Rigonat.

Premijera za odraslu publiku održana je na samom kraju prethodne sezone, a 24. septembra u 19.00, Mladen Lero, Andrijana Oliverić, Stefan Bundalo, Andrej Nježić, Anja Pavićević, Relja Janković, Katarina Gojković, Uroš Jovčić i Zoran Cvijanović izaći će pred mladu publiku i odigrati ovu čuvenu priču o neodoljivom pubertetliji -intelektualcu, njegovoj disfunkcionalnoj porodici i školskim drugovima.

Rediteljka Đurđa Tešić započinje rad na predstavi “Pigmalion” Bernarda Šoa, u kojoj će glavne uloge igrati Nemanja Oliverić (Higins) i Anja Pavićević (Eliza Dulitl).

Osim njih u podeli su i Marko Janjić, Katarina Gojković, Zoran Cvijanović, Lena Bogdanović, Andrijana Oliverić, Milica Sužnjević i Relja Janković.

Dramaturškinja je Milena Depolo, scenografkinja Zorana Petrov, kostimografkinja Zora Mojsilović, kompozitor Vladimir Pejković, a autor scenskog pokreta Damjan Kecojević. Premijera čuvene Šoove komedije biće izvedena u novembru ove godine.

U septembru nas očekuje i učešće predstave “Hajdi” Johane Špiri/Milene Depolo, u režiji Đurđe Tešić, na festivalu Pozorište Zvezdarište, a u oktobru će predstava “Ubistvo u Orijent ekspresu” Agate Kristi, u dramatizaciji Kena Ludviga i režiji Darijana Mihajlovića učestvovati na Festivalu klasike u Vršcu.

Predstava “Pitam se pitam koliko sam bitan” po priči Erlenda Lua, u dramatizaciji Milene Depolo i režiji Jane Maričić selektovana je za veliku svetsku Konfereneciju izvođačkih umetnosti za decu i mlade, koja će se održati u novembru ove godine u Beogradu i Novom Sadu, u organizaciji ASSITEJ-a Srbija.

Milan Karadžić i Milena Depolo pripremiće ove godine novogodišnju predstavu za najmlađu publiku, u kojoj će članovi ansambla izvoditi najatraktivnije numere iz predstava Pozorišta “Boško Buha”.

U nastavku sezone ćemo na naše veliko zadovoljstvo i radost prvi put sarađivati sa rediteljima Borisom Liješevićem i Milicom Kralj, a u pripremi je i predstava pod radnim naslovom “Negujmo srpski jezik” u kojoj će u prvom planu biti očuvanje maternjeg jezika, lepog izražavanja i kulture govora.

Predstave će se i dalje izvoditi u Teatru Vuk, dok naš ansambl i zaposleni, zajedno sa publikom, željno iščekuju povratak na matičnu adresu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije objave