NaslovnicaAlo.rsNAJNOVIJI DETALJI TRILERA "TUNEL": Žena iznajmila stan kopačima - platila 2.800 evra...

NAJNOVIJI DETALJI TRILERA “TUNEL”: Žena iznajmila stan kopačima – platila 2.800 evra za suteren bez nameštaja za salon venčanica

Objavljeno:

– Unapred je, navodno, 2.800 eura dato za dvomesečni zakup neopremljenog stana, u kojem se nalaze dve prostorije – prenosi portal Libertas. Iz depoa Višeg suda u Podgorici, kako je prema nezvaničnim informacijama portala Borba do sada utvrđeno, ukradena su tri pištolja koja su bila dokaz u postupcima koji se vode protiv pripadnika kavačkog klana zbog ubistava pocinjenih 2015, 2016. i 2020. godine

– Tri pištolja koja su korišćena u obračunima kriminalnih klanova, odnosno, koristili su ih pripadnici kavačkog klana u obračunu sa “škaljarcima” su nestala iz depoa – navode oni.

Lažna dokumenta

Podsetimo, u noći između ponedeljka i utorka otkivena je rupa u zidu prostorije u kojoj se deponuju dokazi iz krivičnih predmeta. Ubrzo je utvrđeno da rupa predstavlja ulaz u tunel dug 30 metara, koji ispod ulice vodi do jednog iznajmljenog stana u suterenu, u zgradi koja se nalazi nasuprot suda. Istražitelji su odmah ušli u stan i utvrdili da u njemu još uvek ima tragova zemlje, međutim, stručnjaci tvrde da je velika količina odneta, najverovatnije u džakovima. Odmah je saslušana i vlasnica stana, koja je izjavila da ga je njoj nepoznatim osobama iznajmila krajem jula, a vrlo brzo je otkriveno i da su joj oni na uvid dali falsifikovana dokumenta.

Tri verzije

Zašto su kopali?

Motiv za kopanje tunela, za sada je obavijen velom misterije. Prema jednoj verziji, to je bila krađa dokaza iz depoa, druga otmica nekog od osumnjičenih, a treća likvidacija. Međutim, predsednik suda je u sredu objasnio da je malo verovatno da je neko ulozio sredstva u kopanje 30 metara tunela da bi ukrao dokaze “jer su oni već veštačeni i ne bi mogli da utiču na sudske postupke”. Prostorija depoa, kako je objasnio, nalazi se pored pritvorskih prostorija u kojima borave osumnjičeni kada se iz pritvora sprovode u sud.

– U kopanju tunela učestvovalo je najverovatnije šest osoba. Najverovatnije je reč o ljudima koji nisu državljani Crne Gore, odnosno državljani su zemalja u regionu – preneli su crnogorski mediji, ne navodeći da li osumnjičeni imaju veze sa Srbijom. Kako navode njihovi izvori, traga se i za nalogodavcima, a naloženo je i pravljene foto-robota “kopača” na osnovu raspoloživih dokaza. Izvori iz istrage otkrili su da je pregledanjem snimaka utvrđeno da su četvorica od šestorice osumnjičenih, neprekidno bila maskirana kačketima.

– U tunelu su pronađeni meci, a sa sigurnosnih kamera sa okolnih objekata oko suda, uzeti su snimci koji se i dalje pregledaju i mogli bi da značajno pomognu u identifikaciji onih koji su kopali tunel – otkrili su oni.

U sredu kasno popodne pronađen je i kombi za koji se sumnja da je korišćen, a u stanu iz kog su krenuli u kopanje i drugi dokazi koji upućuju na izvršioce. Mediji su objavili da su službenici primetili da je neko dirao predmete koji se odnose na postupak koji se vodi protiv voda “kavačkog klana” Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera koji je u bekstvu i da je tek potom otkrivena rupa u zidu.

Nezvanicni izvori otkrili su da je tunel od stana do prostorije suda prohodan, ali da kroz njega ne bi mogla da prode punija osoba. Otkrili su da je u nekim delovima tunel obložen drvenim podupiračima koji su ojačani pur-penom.

Dobrivoje Katanic

(Kurir)

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije objave