back to top
NaslovnicaZabavaNAJTRAGIČNIJA LJUBAVNA PRIČA KRALJEVSKE PORODICE: Princeza je bila SPREMNA NA SVE ZBOG...

NAJTRAGIČNIJA LJUBAVNA PRIČA KRALJEVSKE PORODICE: Princeza je bila SPREMNA NA SVE ZBOG NJEGA, ali je on NEMILOSRDNO slomio njeno srce

Mlađa sestra pokojne kraljice Elizabete II, princeza Margaret, oduvijek je bila poznata kao velika ljepotica, šarmerka, ali i skandalima sklona aristokratkinja čiji je ljubavni život intrigirao javnost nekad, ali i danas. Naime, Margaret je ljubila brojne muškarce, imala ljubavnike, a prva njena velika ljubav obeležila joj je život.

Prvi princezin ljubavnik i nesuđeni suprug bio je kapetan Piter Taunsend u kog se Margaret do ušiju zaljubila kad je imala samo 17 godina, a navodno joj je on, sve do njene smrti, ostao tiha patnja. U trenutku započinjanja ljubavnog odnosa s njim, koji je bio 15 godina stariji, harizmatični kapetan je bio u braku i imao je dvoje dece.

Iako se razveo od žene i zvanično postao slobodan čovek, te je zaprosio princezu 1953, kraljevska porodica joj nije dopustila da se uda za njega i ostvari svoje snove. Navodno je za sve bila kriva njena sestra kraljica koja nije dopustila da se Margaret uda za razvedenog muškarca koji uz to nije bio ni aristokratskog porekla. Kako je Piter već bio oženjen u Crkvi Engleske, nije mogao da se oženi na još jednom religijskom obredu, a civilni brakovi članovima kraljevske porodice nisu bili dozvoljni pa je cela stvar propala, a Margaret je ostala slomljenog srca.

- Advertisement -

U jednom trenutku se čak pričalo kako će princeza ipak moći da se uda za njega, ali tek kad napuni 25 godina, ali i to se izjalovilo – i to zato što kapetan nije mogao toliko da je čeka, već se oženio drugom. I tako zauvek slomio srce lepoj princezi.

No, krenimo od početka. Margaret i Piter upoznali su se 1947, kad je on počeo da služi u službi njezinog oca, kralja Džordža VI. Zajedno su svakog jutra išli na jahanje i malo po malo su se zbližili, a na kraju je planula i ljubav. Navodno su tačno tako i započeli svoju aferu – izlazeći na jahanje, a zapravo su na livadama vodili ljubav. Zbog Margaret se Piter razveo nakon 11 godina braka, a imao je i ozbiljnu nameru da se oženi princezom.

Kako bi ih udaljili, kraljevska porodica poslala je Taunsenda u Belgiju kako bi tamo služio kao diplomata, a Margaret je navodno zbog te odluke poludela. Okrivila je za sve svoju sestru Elizabetu, ali nju nije bilo briga. Njihov brak se smatrao nepogodnim pa je bilo najlakše poslati kapetana što dalje od princeze – i tako je naterati da zaboravi na njega.

Kapetan je u Belgiji ostao dvije godine, a tokom tog vremena pronašao je novu ljubav i oženio se. Margaret je to saznala iz njegovog hladnog pisma koje joj je uputio i osjećala se izdanom. Ljubavnik joj je slomio srce, a za sve je okrivila svoju sestru i njihov odnos više nikad nije bio isti.

Tako je njihov odnos prekinut 1955, a na kraju se venčala 1960, pet godina kasnije, za fotografa Entonija Armstrong-Džonsa nakon dvije godine veze. U tom braku je dobila decu, ali odnos je bio jako nesrećan. Oboje su varali jedno drugo, a navodno Margaret nikada nije u potpunosti prebolela kapetana iz mladosti.

- Advertisement -

Piter je kasnije objavio i svoju autobiografiju u kojoj je otkrio šta misli o princezi i raskidu njihove veze.

“Mogla je da se uda za mene da je bila spremna da se odrekne svega – svoje porodice, bogatstva i titule, ali ona nije to mogla. Jednostavno nisam imao šanse u poređenju s tim, naravno da je odabrala kraljevsku porodicu,” napisao je.

Margaret se razvela 1978, a Piter je preminuo 1995. Imao je 80 godina i tokom godina je više puta govorio o svojoj iskrenoj ljubavi prema princezi i tvrdio da bi oboje bili mnogo srećniji da su živjeli zajedno. Na kraju je Margaret preminula 2002, nakon niza moždanih udara i života ispunjenog žurkama, porocima i seks-skandalima. Prema rečima izvora bliskih kraljevskoj porodici, do poslednjeg dana svog života kapetana je smatrala svojom jedinom pravom ljubavlju.

Kurir

Izvor: ( www.kurir.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave

CRTANJEM DO SPOZNAJE: Kroz dečije crteže otkrijte emocionalni svijet mališana!

Svetleća tabla za crtanje - inovativna igračka za decu Svetleća tabla za crtanje je jedinstvena...

UŽASNO: Čovjek stradao od strujnog udara nakon što je dizalica zakačila dalekovod

U Bileći se dogodila nesreća u kojoj je jedna osoba poginula nakon što je...

BIVŠI FUDBALER OSUĐEN NA 11 GODINA ZATVORA ZBOG ŠVERCA 115 KILOGRAMA KOKAINA: Pastorak Roganović uhapšen!

Damjan Roganović osuđen na 11 godina zatvora i novčanu kaznu Damjan Roganović, koji je uhapšen...

CRTANJEM DO SPOZNAJE: Kroz dečije crteže otkrijte emocionalni svijet mališana!

Svetleća tabla za crtanje - inovativna igračka za decu Svetleća tabla za crtanje je jedinstvena...

UŽASNO: Čovjek stradao od strujnog udara nakon što je dizalica zakačila dalekovod

U Bileći se dogodila nesreća u kojoj je jedna osoba poginula nakon što je...