Naprednjaci i radikali nastavili sa napadima na medije

Naprednjaci i radikali nastavili sa napadima na medije

Posle emisije “360 stepeni”, koja se bavila stanjem u medijima i hajkama u tabloidima i javnom govoru, poslanici Skupštine Srbije su, umesto da se bave dnevnim redom sednice, nastavili da zloupotrebljavaju svoj položaj i u direktnom prenosu zasedanja na javnom servisu etiketirali N1 kao “antidržavnu” televiziju ali i domaće nedeljnike kao “antisrpske” – prenosi ova televizija.

“To je u stvari televizija samo po nazivu, jedan agitprop novog DOS-a koji se zove Savez za Srbiju i koji 24 sata, mislim na televiziju N1 – sad slobodno neka me ponovo razapnu, mene i sve moje kolege – vodi jednu besomučnu, ubitačnu kampanju protiv predsednika Republike, protiv Vlade Srbije, protiv pojedinih narodnih poslanika “, rekao je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović.

On je dodao da nije zaboravio “ni sve druge medije koji su navodno neslobodni”.

“Poput Vremena, NIN-a, Nedeljnika, Novog magazina, na čijim stranicama možete da pročitate samo najmonstruoznije laži i nesitine o Aleksandru Vučiću, ministrima, pojedinim narodnim poslanicima, Srbiji kao državi… Sad je samo nagradno pitanje ko je sledeći od nas na udaru, tih takozvanih medija koji su neslobodni, koga će sad da uzmu na nišan ovi sa N1, Vremena, Danasa, Nedeljnika, Novog magazina i tako dalje”, rekao je Martinović.

Sin Vojislava Šešelja, Aleksandar Šešelj iz Srpske radikalne stranke, je u Skupštini Srbije rekao da nevladine organizacije finansiraju dnevne i nedeljne listove.

“Iste te medije o kojima je govorio Martinović – i Vreme i Danas i ostale. A oni su najpoznatiji po tome što je za njih Kosovo nezavisna država, u Srebrenici se desio genocid, Srbi su genocidan narod, narod ratnih zločinaca, zaostao, primitivan, krezub i kakav sve ne”, rekao je Šešelj.

Ranije ove nedelje Vojislav Šešelj jeu Skupštini najpre izvređao novinarku Danasa Snežanu Čongradin i pretio joj. Potom se isto ponovilo sa Branjicom Janković, poverenicom za zaštitu ravnopravnosti.

Napade su osudila novinarska udruženja, nevladine organizacije i neke opozicione stranke, dok su predstavnici vlasti ostali bez komentara. Potpredsednik Skupštine Vladimir Marinković, koji je predsedavao sednicom dok je Šešelj napadao Čongradin izjavio je da Šešelja štiti imunitet.

Šešelj je rekao da bi Čongradin poslao na 20 godina robije zato što piše o genocidu u Srebrenici, kao i sve druge novinare koji tako pišu.

Po završetku Šešeljevog govora, Marinković je rekao “hvala profesore”.