NaslovnicaZabavaNAŠA OBAVEZA I ODGOVORNOST DA SLEDIMO PUTOKAZ KOLA SRPSKIH SESTARA: Proslava 120...

NAŠA OBAVEZA I ODGOVORNOST DA SLEDIMO PUTOKAZ KOLA SRPSKIH SESTARA: Proslava 120 godina rada na jubilej došle mnoge ZVANICE (FOTO)

U Matici srpskoj u Novom Sadu sinoć je održana svečana akademija povodom 120 godina postojanja Kola srpskih sestara, na kojoj je ministarka kulture Maja Gojković rekla da je to udruženje važan deo nacionalnog i kulturnog identiteta, a da je naša obaveza i velika odgovornost da čuvamo zaveštanje i sledimo putokaz koji su nam ostavili osnivači.

Gojković je ukazala da se velikom posvećenošću i humanizmom, ujedno afirmišući obrazovanje, kulturu i patriotizam kao ključne društvene vrednosti, ovo udruženje s punim pravom uvrstilo među najznamenitija obeležja čitavog srpskog naroda, saopštilo je Ministarstvo kulture.

NAŠA OBAVEZA I ODGOVORNOST DA SLEDIMO PUTOKAZ KOLA SRPSKIH SESTARA: Proslava 120 godina rada na jubilej došle mnoge ZVANICE (FOTO)

1 / 5 Foto: Goran Zlatković

NAŠA OBAVEZA I ODGOVORNOST DA SLEDIMO PUTOKAZ KOLA SRPSKIH SESTARA: Proslava 120 godina rada na jubilej došle mnoge ZVANICE (FOTO)NAŠA OBAVEZA I ODGOVORNOST DA SLEDIMO PUTOKAZ KOLA SRPSKIH SESTARA: Proslava 120 godina rada na jubilej došle mnoge ZVANICE (FOTO)NAŠA OBAVEZA I ODGOVORNOST DA SLEDIMO PUTOKAZ KOLA SRPSKIH SESTARA: Proslava 120 godina rada na jubilej došle mnoge ZVANICE (FOTO)NAŠA OBAVEZA I ODGOVORNOST DA SLEDIMO PUTOKAZ KOLA SRPSKIH SESTARA: Proslava 120 godina rada na jubilej došle mnoge ZVANICE (FOTO)

Ovaj jubilej je prilika da još jednom odamo počast odvažnim i mudrim osnivačima i članicama ovog jedinstvenog udruženja. Kolika je bila dalekovidost Nadežde Petrović, Branislava Nušića i njegovih ostalih utemeljivača, govori i to da su sve plemenite ideje i vrednosti, koje su početkom 20. veka uspostavili za osnovne principe udruženja, više nego aktuelne i u savremenom svetu, rekla je Gojković.

Na Svečanoj akademiji u Matici srpskoj obratili su se i patrijarh srpski Porfirije i Mirjana Šuljmanac Šećerov, predsednica Kola srpskih sestara Eparhije bačke.

Kurir.rs/ Fonet

Kurir

Najnovije objave