Nastavlja se izgradnja prve plutajuće proizvodne jedinice za skladištenje i iskrcavanje na istočnom Mediteranu

Nastavlja se izgradnja prve plutajuće proizvodne jedinice za skladištenje i iskrcavanje na istočnom Mediteranu

Izgradnja prve plutajuće jedinice za proizvodnju i skladištenje (FPSO) koja će biti instalirana na istočnom Mediteranu za grčku kompaniju Energean, koja između ostalog upravlja naftnim poljem Prinos u Tasosu, nastavlja se bez prekida.

Energean je objavio da je trup “Energean Power” premešten sa pristaništa na sidrište COSCO-ovih brodogradilišta u Zhoushanu, Kina, desetak meseci nakon što je gradnja započela. Ovo je, kako je primećeno, praćeno značajnim rezultatima u odelenju za zdravlje, bezbednost i životnu sredinu, jer je tokom izgradnje pod upravom TechnipFMC-a obavljeno tri miliona radnih časova, a da nije prijavljena ni jedna nesreća.

Napominje se da će trup Energean Power ostati u Zhoushanu zbog planiranih građevinskih radova, a zatim će se uputiti do Sembcorp Admiralti brodogradilišta u Singapuru do kraja godine, kako bi postavili vrhove, čija izrada se smatra važnim napretkom.

Projekat se nastavlja prema Energeanovom planu, koji očekuje da će proizvodnja prirodnog gasa iz morskog ležišta Karis u Izraelu početi u prvom kvartalu 2021./ibna