Nema konačnog dogovora između Kosova i Srbije bez učešća SAD-a, kaže Veseli

Nema konačnog dogovora između Kosova i Srbije bez učešća SAD-a, kaže Veseli

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veseli sastao se u Vašingtonu sa predsednikom Odbora za spoljnu politiku u američkom Senatu Bobom Mendezom.

Tokom ovog sastanka, Veseli je informisao senatora Mendeza o najnovijim političkim dešavanjima na Kosovu i u regionu, te mu je zahvalio na doprinosu i podršci koju je Senat SAD-a dao Kosovu.

Dvojica funkcionera razgovarali su o procesu dijaloga između Kosova i Srbije i činjenici da je direktno učešće SAD u ovom procesu veoma važno za Kosovo.

“Bez SAD, ne može biti konačnog dogovora između Kosova i Srbije. Direktno učešće SAD u ovom procesu je od vitalnog značaja za postizanje sporazuma, koji će osigurati priznavanje nezavisnosti Kosova i mesto u UN-u ”, rekao je Veseli.

Senator Mendez je rekao da je veoma važno da Kosovo bude spremno za završnu fazu dijaloga koja će dovesti do konačnog dogovora.

„Veoma sam ponosan što su SAD 2008. godine među prvim zemljama priznale nezavisnost Kosova. Podrška SAD za Kosovo će se nastaviti iu budućnosti “, rekao je Mendez. / ibna /