Nema razgovora o tehničkoj vladi u Crnoj Gori

Nema razgovora o tehničkoj vladi u Crnoj Gori

Demokratska partija socijalista (DPS) spremna je da otvori dijalog sa opozicijom i poboljša izborno zakonodavstvo, ali neće biti pregovora o tehničkoj vladi, kaže u intervjuu za Pobjedu Miloš Nikolić, član DPS-a.

Deo opozicije se i dalje nada da će uspeti da formira tehničku vladu. Nikolić glasno i jasno kaže da se takav dijalog neće održati.

„Spremni smo da poboljšamo izborno zakonodavstvo i radimo na svim segmentima relevantnim za naše društvo. Želimo da sarađujemo sa opozicijom. Ali, kao što sam rekao ranije, nećemo razgovarati o tehničkoj vladi,” rekao je Nikolić.

Najava Demokratskog fronta (DF) o novim protestima novi je čin očajničke potrebe njegovih članova da osvoje lidersku poziciju, kaže Nikolić.

„Nakon što su odbili da budu članovi Odbora, članovi DF-a pretrpeli su neku vrstu političke štete i to je samo jedan od njihovih načina da se od nje oporave. To je samo politički marketing koji neće dati rezultate,” kaže Nikolić.

Dodaje da mu, do sada, nijedan međunarodni kontakt nije rekao da će postojati novi pristup pregovorima o pristupanju u vezi sa zemljama Zapadnog Balkana.

„Na svim međunarodnim adresama naglašen je značaj integracije Zapadnog Balkana. Mislim da bi bilo koja druga vrsta partnerstva bila rizična. Crna Gora mora ostati posvećena radu na procesu integracije kako bi što pre ispunila sve uslove i ušla u EU,” zaključio je Nikolić.