NaslovnicaAlo.rs"NIJEDNA NATO DRŽAVA NE BI IZDRŽALA, RASPALI BI SE ZA NEDELJU DANA"...

“NIJEDNA NATO DRŽAVA NE BI IZDRŽALA, RASPALI BI SE ZA NEDELJU DANA” Burno reagovanje Marije Zaharove

Objavljeno:

Pitanje je glasilo: “Prihodi od izvoza nafte i gasa znatno su smanjeni, rubalj je pao, a inflacija raste. U isto vreme, dronovi gotovo svaki dan stižu do Moskve. Koliko će Rusija još moći da održava ovaj sukob?”

Usledila je burna reakcija Zaharove: “To što govorite je smešno. Sjedinjene Države su računale da nećemo izdržati ni mesec dana 2022. godine, nakon što su uvele svoje “paklene sankcije”, da se poslužim njihovim rečima”.

“Bilo koja država NATO-a raspala bi se za nedelju dana takvih sankcija” 

– Na neki su način u pravu: ponašaju se kao pravi demoni, i ni Italija, ni Nemačka, ni Francuska, ni Britanija, pa čak ni same Sjedinjene Države, ne bi se oporavile od takvih sankcija. Bilo koja država NATO-a raspala bi se u roku od nedelju dana. Ipak, tu smo, živimo, razvijamo se i idemo napred – dodala je.

– Naša ekonomija raste dobrim tempom. Uprkos prilično pesimističnim prognozama koje i dalje dolaze od nekih stručnjaka, uglavnom zapadnih, uprkos svim tim prognozama, Rusija je bila među prvih pet najvećih svetskih ekonomija na kraju 2022. godine. Prema Svetskoj banci, Ruska Federacija napredovala je te je premašila Saveznu Republiku Nemačku po paritetu kupovne moći i veličini ekonomije, što je jedan od najvažnijih pokazatelja – navela je ruska portparolka.

– Na primer, u drugom tromesečju ove godine ruski bruto domaći proizvod porastao je za 4.9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Štaviše, industrije koje nisu povezane s iskorišćavanjem prirodnih resursa, uključujući naftu i gas, rastu još bržim tempom – dodala je.

“Stvarnost užasava NATO osovinu zla, podržava nas ceo slobodni svet”

– S nekim državama čiji čelnici nisu podlegli grubom spoljnom pritisku, nego se rukovode vlastitim nacionalnim interesima, naša međusobna trgovina porasla je ne samo za desetine posto nego višestruko, i nastavlja da raste. Naši prirodni resursi se kupuju uprkos nametnutim ograničenjima cena. Rusko gorivo po konkurentnim cenama omogućuje prijateljskim zemljama da drže cene ispod poklopca i da prošire industrijsku i poljoprivrednu proizvodnju, što jača njihovu energetsku sigurnost i ekonomsku stabilnost – rekla je Zaharova.

– Ova stvarnost užasava celu NATO osovinu zla (da, vi ste osovina zla, u to nema sumnje). Iza nas je istina i celi slobodni svet. Ono što stoji iza NATO-a su ‘mehurići od sapunice’, glad za novcem i moći i nostalgija za kolonijalizmom – rekla je portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova.

– Sad o tome koliko ćemo izdržati – kako mi volimo da kažemo, nećete to doživeti. Ujedinili smo se, znamo da idemo do kraja i vidimo da je istina na našoj strani. Dopustite mi da provedem trenutak raspravljajući o činjenicama koje ne dopiru do zapadne publike – dodala je.

“Rusija sama stoji protiv NATO-ukrajinskog vojno-industrijskog konglomerata”

– Danas Rusija zapravo stoji sama protiv NATO-ukrajinskog vojno-industrijskog konglomerata, gde Ukrajina igra ulogu uporišta, bojnog polja i oruđa borbe protiv Rusije, dok zapadne zemlje deluju kao stožer, pozadinski prostor dobavljačima oružja, pružateljima obaveštajnih podataka i određivanju ciljeva – rekla je Zaharova. 

– Da, kijevski režim naširoko koristi bespilotne letelice za napad na civilnu infrastrukturu i civile. Ove akcije Kijeva i njegovih NATO-ovih vođa vidimo kao kukavički pokušaj da se obračunaju s civilnim lokacijama i civilima zbog neuspeha ‘konraofanzive’ i njihove nesposobnosti da preokrenu situaciju na prvoj liniji u svoju korist, uprkos masovnom razmeru zapadne pomoći – rekla je.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije objave