back to top
NaslovnicaZabavaNJENO SRCE SE RASPOLOVILA OD TUGE: Tragična ljubavna priča francuskog zavodnika i...

NJENO SRCE SE RASPOLOVILA OD TUGE: Tragična ljubavna priča francuskog zavodnika i poznate glumice, ostavio je na ŠOKANTAN način

Kao što je to obično slučaj, većina velikih glumica imale su tragičan život i teške ljubavne priče. Nažalost, ova sudbina nije zaobišla ni zanosnu Rozmari Magdalenu Albač, poznatiju kao Romi Šnajder.

Tokom svoje karijere Romi je prošla sve uloge – od naivne princeze Sisi, do zavodnice i ikone avangardnih filmova sedamdesetih godina. Međutim, uprkos njenoj blistavoj karijeri, niz tragedija u njenom životu skrenule su je sa pravog puta.

Izazovi su je pratili još od detinjstva. Rođena je u glumačkoj porodici, a za njenu majku govorilo se da je Hitlerova miljenica. Romi je, čak, u jednom intervjuu sa nemačkom novinarkom otkrila i majčinu aferu sa Hitlerom.

- Advertisement -

“Sigurna sam da je spavala s njim”, kazala je Romi u razgovoru za koji je molila da ostane neobjavljen.

Njena majka Magda razvela se od svog supruga 1945. godine, a zatim preudala. Na Rominu magičnu ljepotu nije ostao imun ni njen očuh, koji je bio zaslužan za vođenje njene karijere, iako je od njega trpela brojne nasrtaje.

Romin zategnut odnos sa majkom eskalirao je kada je upoznala svog voljenog Alena Delona.

Prema riječima Romi Šnajder, njen prvi susret sa Alenom nije protekao slavno jer, kako je tvrdila, ovaj francuski ljepotan bio je vrlo arogantan. Međutim, kao i u svakoj filmskoj ljubavnoj priči, situacija među njima se promenila na snimanju filma kada su se zaljubili jedno u drugo.

Imali su izuzetno emotivnu i strastvenu vezu, na svakoj fotografiji sevale su dodiri i zaljubljeni pogledi, i ubrzo zatim Romi je odlučila da napusti Njemačku i preseli se kod svog dragog u Pariz. Međutim, Delonov uspjeh doneo mu je titulu seks simbola što je sa sobom nosilo i priče o brojnim nevjerstvima.

- Advertisement -

Romina majka nije bila fascinirana izborom njene kćerke i insistirala je da ozvaniče njihovu vezu i stupe u brak. Naknado je otkriveno da je Magda strahovala za Romino mentalno i fizičko zdravlje. Doduše, Alen i Romi se jesu verili tokom boravka u Švajcarskoj, ali do vjenčanja nikad nije došlo.

Njihova ljubav trajala je pet godina, a onda je došlo do neočekivanog zapleta. Dok se Romi spremala za romantično vjenčanje ― Delon je imao drugačije planove.

Nakon što se vratila sa snimanja filma “The Process” u stanu u Parizu, u kojem su vodili zajednički život, zatekla je buket crnih ruža i šokantnu poruku na ogledalu: “Otišao sam u Meksiko s Natalijom. Ne vraćam se”, napisao je Delon.

Ovo je bio vrhunac koji je izazvao eksploziju emocija i naterao nesrećnu Romi da sebi prereže vene. Srećom, spasili su je na vrijeme. Njena slika u javnosti bila je poražavajuća, a ona nije krila koliko ju je raskid skrhao.

Nekoliko godina kasnije, utehu je našla u njemačkom glumcu i reditelju Hariju Mejenu, koji ni tren oka nije oklevao da se razvede i oženi ovu filmsku divu na vrhuncu karijere.

Njihov brak je trajao do 1975. godine, da bi se vrlo ubrzo udala za pisca Danijela Bijasinija, za kojeg su mnogi rekli da je bio slika i prilika Alana Delona. Međutim, nakon šest godina braka, i ova ljubavna priča je dobila svoju tačku.

Ljubavne tragedije nisu jedine koje su pratile Romi. Preživjela je i smrt svog sina Davida, koji je sa 14 godina poginuo nakon povrede koju je zadobio kada je prerezao femoralnu arteriju penjući se na oštru ogradu. Romi se nikad nije oporavila od toga, a njeno već narušeno mentalno zdravlje bilo je trajno poljuljano zbog čega se odala porocima.

Deset godina nakon raskida, Delon i lijepa glumica ponovo su se sreli na snimanju filma “La Piscine”. Iako se vatra između njih ponovo rasplamsala, odlučili su da ostanu prijatelji i bili su to do kraja njenog života. Romi je iznenada preminula u svojoj 43. godini.

Zvanično je preminula od srčanog udara, ali postoje spekulacije da joj je pozlilo usled predoziranja alkoholom, kome se odala nakon smrti sina.

“Gledam te iznova i iznova. Želim da te progutam očima i govorim ti iznova i iznova da nikad nisi bila tako lijepa i smirena. Odmaraj. Ja sam tu. S tobom sam naučio nekoliko njemačkih riječi. Ich liebe dich. Volim te. Volim te, moja Puppelé”, bile su poslednje riječi popularnog Alena Delona upućene njegovoj “lutkici”, koje su bile objavljene u francuskom magazinu Pari-match.

(Kurir.rs/Vogue.fr)

Bonus video:

5:42
BIKOVIĆ JE IZBAČEN IZ SERIJE IZ OVA DVA RAZLOGA! Glumac iz Njujorka: Čudi me da je uopšte i dobio ulogu u takvom projektu!
Izvor: ( www.kurir.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave

Preminuo je Oskarom nagrađeni producent filma “Kuma”: Glumačke legende se oprostile od svog prijatelja koji je umro u 94. godini.

Oskarom nagrađeni producent "Kuma", Al Rudi, preminuo je u 94. godini nakon kratke bolesti,...

IZNENAĐENJE U NOVAKOVOM LOŽIŠTU: Srpski glumac pravi društvo Jeleni Đoković na Rolan Garosu

Prvi reket svijeta započeo odbranu titule na Rolan Garosu U meču prvog kola Novak Đoković...

Ja, ribar zarobljen u tijelu umjetnika, rodjeni vračarac, ali u srcu kauboj: Vuk Kostić o značajnoj nagradi i porodičnom nasljeđu

Karijera glumca Vuka Kostića je ponovo nagrađena - ovog puta nagradom Zlatni beočug. Ova...

Preminuo je Oskarom nagrađeni producent filma “Kuma”: Glumačke legende se oprostile od svog prijatelja koji je umro u 94. godini.

Oskarom nagrađeni producent "Kuma", Al Rudi, preminuo je u 94. godini nakon kratke bolesti,...

IZNENAĐENJE U NOVAKOVOM LOŽIŠTU: Srpski glumac pravi društvo Jeleni Đoković na Rolan Garosu

Prvi reket svijeta započeo odbranu titule na Rolan Garosu U meču prvog kola Novak Đoković...