back to top
NaslovnicaZabavaNjihov brak na klimavim nogama, kraljica Letizia živi izolovano - šokantne tvrdnje...

Njihov brak na klimavim nogama, kraljica Letizia živi izolovano – šokantne tvrdnje koje su tek sad izašle!

Kraljica Leticija je “hladna, emocionalno nezrela i pasivno agresivna” i “omražena” od strane porodice španskog kralja Felipea, tvrdi osramoćeni španski novinar Haime Penjafiel (91) u svojoj novoj knjizi “Letizia’s Silences”. Penjafiel je ranije ove godine dobio otkaz u španskom listu “El Mundo” posle 20 godina rada nakon što je objavio prvu knjigu o španskoj kraljici pod nazivom “Letizia & I”.

Knjiga je izazvala šok u španskoj kraljevskoj porodici, jer je autor u istoj izneo tvrdnje da je kraljica Leticija imala burnu romansu sa svojim bivšim deverom Haimeom Del Burgom. Špansko kraljevsko domaćinstvo je tada odbilo da komentariše te tvrdnje, ali se svakako podigla velika prašina.

Sada je ovaj vremešni novinar drugu knjigu “Letizia’s Silences” posvetio novim uvidima u život ove 51-godišnjakinje, iznevši još niz šokantnih tvrdnji. U uvodnom poglavlju on navodi da je “sve u Leticijinom svetu slomljeno” zbog njene navodne “prevare, preljube i izdaje”. On dalje piše da Leticija oko sebe širi “hladnu, odlučnu i neuništivu” auru i da njeno ćutanje o nedavnim optužbama označava njenu “emocionalnu nezrelost”.

- Advertisement -

Haime ističe i da španska kraljica “pribegava ćutanju i tišini kao načinu kontrole i kažnjavanja drugih ljudi”. Zatim nastavlja da tvrdi da je Leticijino “pasivno agresivno ponašanje” prema kralju Felipeu razlog zašto je njena “svekrva (kraljica Sofija) i snaja (infanta Kristina, vojvotkinja od Lug) toliko mrze”.

U sledećem poglavlju, Haime navodi da se kralj Felipe zaljubio u svoju buduću ženu dok ju je gledao kao vodi televizijske vesti. Izveštaji o tome kako se kraljevski par upoznao menjali su se tokom godina – neki tvrde da su predstavljeno drugom na jednoj večeri, dok drugi navode da su se prvi put sreli kada je Felipe posetio mesto izlivanja nafte u severnoj Španiji.

Kada su uplovili u vezu Leticija je navodno “testirala” Felipeove emocije tako što je često putovala, odnosno bila odsutna. Tako je 2002. odletela u Santo Domingo da izveštava o godišnjem ibero-američkom samitu, što je Haime opisao kao njen pokušaj da proveri i izvidi Felipove namere. Autor tvrdi da je nekoliko nedelja kasnije Leticija odletela u Kostariku u okviru svoje sopstvene “strategije” da zadrži budućeg kralja Španije.

“To je bila strategija, jer je njeno odsustvo bilo prava muka za zaljubljenog Felipea, koji je daljinu shvatao kao najveće zlo, slažući se sa citatom španskog pesnika Lopea de Vege da je ‘početak odsustva kao kraj života'”, piše Penjafiel.

Nakon ovoga, Haime kaže da je Leticija bila sigurna u snagu Felipeove “apsolutne ljubavi” prema njoj i vratila se u Španiju kao “manipulativno i naređivački” nastrojena žena. Štaviše, ovaj novinar tvrdi da je Felipe uveravao Leticiju da može da “zatvori” bilo koju novinsku kuću koja izveštava o njihovoj romansi.

- Advertisement -

Penjafiel je u knjizi izneo i svoju prognozu da će u jednom trenutku par krenuti stopama Felipeovih roditelja, Huana Karlosa i Sofije, iako trenutnu održavaju sliku idilične porodice i ćute o optužbama Del Burga o Leticijinom neverstvu. Podsetomi, bivši španski kralj Huan Karlos, odnosno Felipeov otac, sada živi u egzilu u Abu Dabiju nakon što mu je reputacija uništena posle istraga o korupciji. Njegova žena Sofija ostala je da živi u Španiji, a par već decenijama ima narušene odnose usled njegovih brojnih preljuba.

Kasnije u knjizi autor ističe i da Felipe i Leticija već “žive odvojene živote” i da se zajedno “pojavljuju samo u javnosti”.

Nakon objavljivanja ove knjige, špaski list “El Nacional Cat” objavio je recenziju iste, opisavši Haimea kao “jednog od Leticijinih najvećih neprijatelja” i čoveka “odlučnog da uništi kraljičinu karijeru”.

Izvor: ( www.kurir.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave