Nova afera uzdrmala crnogorsko pravosuđe

Nova afera uzdrmala crnogorsko pravosuđe

Sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore (VDT) Nenad Vujošević uhapšen je danas nešto pre 9.30 časova na aerodromu u Podgorici, javlja TV News.

Vujošević je osumnjičen da je deo kriminalne grupe koju je predvodio predsednik Atlas grupe Duško Knežević.

U telefonskim razgovorima koji su doprli u javnost, Vujošević je Kneževiću rekao da je podmitio glavnog tužioca Ivicu Stankovića, koji je to kasnije negirao.

Knežević je nekoliko puta telefonom razgovarao sa sekretarom Vrhovnog državnog tužilaštva Nenadom Vujoševićem, koji između ostalog potvrđuje da je novac  kojeg je poslao Knežević nosio glavnom tužiocu Ivici Stankoviću,.

Nakon ovog skandala Vrhovno državno tužilaštvo organizovalo je konferenciju za novinare. Stanković se obratio medijima, ali je odmah nakon izjave napustio konferenciju zbog navodnih „ranije preuzetih“ obaveza.

“Tužilaštvo je spremno da se bavi kriminalom, i unutra i van”, rekao je Stanković, a potom napustio štampu.

Nakon prvog snimka gde sekretar Državnog tužilaštva Nenad Vujošević govori o predaji novca vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, objavljen je sledeći snimak s Vujoševićevim glasom koji obavještava Kneževića da je razgovarao sa specijalnim državnim tužiocem Milivojem Katnićem. Prethodno je s Ivicom Stankovićem razgovarao u Igalu na Kneževićev zahtev, prenoseći mu Kneževićevu poruku da će objaviti da mu je dao novac ako ne pusti Dejana Sekulića iz pritvora.

Vujošević je napustio Crnu Goru prošlog petka, dva dana pre izlaska prvog audio zapisa.

Duško Knežević je u jednom intervjuu rekao da je podmićivanjem tužilaca obezbedio deblokiranje dela blokiranog novca stranih klijenata u Atlasu i IBM Banci. Najavio je da će objaviti nove snimke u kojima se spominje sin Ivice Stankovića.

Knežević je naglasio da Tužilaštvo mora istražiti glavnog tužioca./ibna