back to top
NaslovnicaAlo.rsOBAVIJEST ZA PENZIONERE: Ministar Siniša Mali najavljuje nova povećanja uskoro!

OBAVIJEST ZA PENZIONERE: Ministar Siniša Mali najavljuje nova povećanja uskoro!

Resorni ministar Siniša Mali najavio je da će novo povećanje penzija biti moguće od avgusta do oktobra, ističući da inflacija opada i da se očekuje da će u maju iznositi tri, plus-minus 1,5 procenat.

Ministar finansija u Vladi u tehničkom mandatu Siniša Mali naglasio je da je delegacija MMF-a potvrdila da su svi naši makroekonomski pokazatelji dobri.

U posljednje dvije godine penzije su povećane za 56 procenata, a novo povećanje se može očekivati u periodu od avgusta do oktobra, u zavisnosti od ostvarenih rezultata, rekao je Mali.

- Advertisement -

Podsjetio je da je dogovorena promjena obračuna gasa za privredu s MMF-om od maja.

Ministar je istakao da je privredni rast prošle godine iznosio 2,5 procenata BDP-a, dok je javni dug bio 48,2 procenta, znatno ispod nivoa Mastrihta.

Nezaposlenost je 9,1 procenat, prosječna zarada je 818 evra, a do kraja godine bi trebala dostići 920, a do 2025. 1.000 evra, do 2027. 1.400 evra, dok bi penzije trebale biti 650 evra.

Izložba Ekspo 2027. je najveća razvojna šansa Srbije s očekivanih tri miliona posjetilaca.

Trenutno se gradi devet auto-puteva i brzih saobraćajnica kao novi izvori rasta, što će biti praćeno otvaranjem novih fabrika, dodao je Mali.

- Advertisement -

Bruto domaći proizvod trebao bi dostići 100 milijardi evra do 2027. godine, što će značiti potpuno drugačiju Srbiju od one iz 2012. godine kada je bio 33 milijarde, zaključio je Mali.

RTS

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Izvor: ( www.alo.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave