Očekuje se da će opozicija u Albaniji blokirati puteve

Očekuje se da će opozicija u Albaniji blokirati puteve

Više neće biti demonstracija pred albanskim parlamentom svaki put kada se u njemu održavaju plenarni sastanci, nego će se protesti preseliti na glavne puteve u zemlji. Ovo je novi plan opozicije u Albaniji o budućnosti njenih anti-vladinih mitinga.
Prema opoziciji, skupovi se više neće održavati ispred parlamenta. Umesto toga, opozicija je odlučila da održava demonstracije na glavnim putevima u zemlji. Ove demonstracije će trajati sat vremena.
Čini se da je to novi oblik protesta protiv vlade sadašnjeg premijera Edija Rame. U međuvremenu, opozicioni lideri su poslali signale da će se protesti nastaviti i da će prerasti u građansku neposlušnost. S druge strane, ujedinjena opozicija je najavila i održavanje velikih nacionalnih demonstracija 11. maja u 18.30 sati ispred kancelarije premijera Rame. Ovo će biti četvrte demonstracije koja se tamo održavaju, dok je devet drugih skupova organizovano ispred parlamenta dok su u njemu bili poslanici.
Prošlo je skoro tri meseca od kada je opozicija u Albaniji odlučila pokrenuti seriju anti-vladinih demonstracija u pokušaju da zbaci sadašnju socijalističku vladu premijera Edi Rame, koju optužuje za korupciju, veze s kriminalcima i izborne nameštaljke. U isto vreme, opozicija traži i da se donese odluka o održavanju vanrednih opštih izbora. Opozicioni poslanici u albanskom parlamentu također su podneli ostavke na svoje pozicije kako bi povećali pritisak na vladajuću stranku i naterali je da ispuni zahteve./ibna/