Odložena Erdoganova poseta Srbiji

Odložena Erdoganova poseta Srbiji

Poseta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, najavljena za 29. avgust, odložena je, saznaje Tanjug u ambasadi Turske u Beogradu.

Turski predsednik neće doći u Srbiju tokom avgusta i septembra zbog “usaglašavanja termina”, rečeno je u ambasadi Turske.

Bilo je najavljeno da će tokom Erdoganove posete predsednik Aleksandar Vučić i šef turske države svečano ozvaničiti početak radova na izgradnji auto-puta Beograd–Sarajevo, koji bi trebalo da gradi turska kompanija “Tašjapi”.

Predsednik Aleksandar Vučić potvrdio je pre dva dana na otvaranju auto-puta “Miloš Veliki” da će turski predsednik Redžep Tajip Erdogan doći u posetu Srbiji, ali nije precizirao datum. Na pitanje da li je tačno da će on i Erdogan prisustvovati zajedno početku radova na auto-putu Beograd–Sarajevo, Vučić je odgovorio:

“Bilo bi logično. Doći će, biće u redu to.”

U razgovoru sa novinarima Vučić je rekao da će to biti dobra, prijateljska poseta i da je Erdogan “iskren prijatelj”.

“Hvala mu što dolazi u Srbiju i srećni smo kad možemo da ga ugostimo. Verujem da mnogo toga zajedno u budućnosti možemo da uradimo”, rekao je Vučić i izrazio zahvalnost turskim investitorima u Srbiji i nadu da će ih biti još više.