NaslovnicaZabavaON ME JE PRIPREMAO ZA PRIJEMNI, BIO JE STROG I PRAVIČAN, DOSTA...

ON ME JE PRIPREMAO ZA PRIJEMNI, BIO JE STROG I PRAVIČAN, DOSTA SMO SE I SMEJALI: Glumac o filmskom uzoru pa kaže po čemu ga pamti

Objavljeno:

Na televizijskom ekranu i velikom platnu, tokom poslednje dve decenije, zaživelo je nekoliko desetina likova kojima je glumac Igor Đorđević udahnuo život, a njihovi karakteri u rasponu su od onih najemotivnijih do potpuno okorelih i surovih.

Iako je reč o lepezi izuzetno različitih sudbina, u sve njih prvak drame Narodnog pozorišta utkao je nešto zajedničko – istu energiju koju su pokrenuli njegovi dečački snovi kada je verujući u njihovo ispunjenje grabio ka svom cilju.

Iako je do sada najviše uloga pred kamerom odigrao kao negativac, Igor je u intervjuu za TV Ekran otkrio da mu `anr nije presudan kada bira role.

– Gluma je umetnost promene i uvek sam se trudio da se se u svakom žanru osećam dobro i odem do kraja. To smišljanje lika iznova, sa uvek novim pravilima, me najviše i privlači. Inače bi se sve pretvorilo u neku rutinu i bilo bi mi dosadno – rekao je glumac i priznao da mu je uzor u poslu bio Zoran Radmilović.

– On me je pripremao za prijemni. Bio je strog i pravičan. Dosta smo se i smejali. Naravno, sve to u mojim dečačkim snovima, u noćima kad sam spremao prijemni za glumu. Očarala me valjda Radmilovićeva sloboda pre svega. Za njega je scena bila kao prolećna livada za leptira. Toliko lakoće i lepote igre. I tom neverovatnom scenskom veštinom, od dikcije, glasa, do osvešćenog scenskog pokreta, koja učini da sve što uradi deluje tako lako i tako originalno.

– Ja sam to doživeo gledajući VHS snimak predstave, a pitao sam kako li je takvog čarobnjaka gledati na sceni, uživo. I kad sam svoju prvu ulogu odigrao na velikoj sceni Ateljea 212, Zoranovom igralištu, osećao sam kao da sam ušao u traku one VHS kasete. I svaki put sam igrao za njega – istakao je Igor.

(Kurir.rs / TV Ekran)

Bonus video:

02:00
NATAŠA DRAKULIĆ O JANKETIĆU, KOSTIĆU I IGORU: Oni su moji VITEZOVI, pisaću im do kraja života šta hoće (KURIR TELEVIZIJA)

Kurir

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije objave